Bodrum Gündem

Canlar Şenliği Rekor Düzeyde Katılımla Gerçekleşti…

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Cemevi tarafından organize edilen, Bodrum Belediyesi, Kumköy ve Güvercinlik Muhtarlıkları, Kum-İrmene Köyleri Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen Canlar Şenliği’ne rekor düzeyde katılım gerçekleşti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Mumcular Mahallesi’ne bağlı Kumköy İrmene’de düzenlenen 8’inci Canlar Şenliği’ne başta Bodrum ve Milast’tan olmak üzere Muğla’nın ve Aydın’ın çeşitli ilçelerinden yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Bodrum Canlar Şenliğine ayrıca CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan. İyi Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri ve yarımadadaki pek çok sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri de katılanlar arasında yer aldı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Halk Müziği Topluluğu ile Mekteb-i İrfan Grubu’nun türküleriyle başlayan şenlikte, halaylar çekildi, semah gösterisi  ise izleyenleri büyüledi.  Mustafa Özarslan’dan önce sahneye müzisyen Ege’nin çıkması ise şenliğin en büyük sürprizi oldu.

Aras’tan Canlar Şenliğini Uluslararası Boyuta Taşıma Sözü…

Şenlik alanında vatandaşların büyük ilgi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Aras, önce ikramları kabul etti daha sonra da kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı. Aras konuşmasında, Bodrum’da yapımı geciken Cem evinin en kısa sürede Alevi vatandaşlarımızın hizmetine sunulacağını belirtirken, 8 yıldır devam eden geleneksel Canlar Şenliği’ni de tıpkı Pir Sultan Abdal şenlikleri gibi uluslararası boyuta taşıma sözü verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Aras, “Uçsuz bucaksız bu güzel Anadolu topraklarında özlediğimiz görüntü, özlediğimiz insanlık, dostluk ve kardeşlik içinde hep beraber yan yana yaşıyoruz. Bodrum, sizlerin kültürüyle zenginleşiyor. Bizim görevimiz ise her geçen gün bu kültürün üzerine bir şeyler daha koymak. İlk yapacağımız iş, Bodrum’a yakışır bir cem evi inşa etmek olacak. Bunun için gereken görüşmeleri yapıyoruz. Ufak pürüzler oluşsa da hiç önemli değil. Sakın ümitsizliğe düşmeyin. Biz bunların üstesinden geleceğiz. Ve cem evimizi en kısa zamanda Türkiye’ye ve Bodrum’a kazandıracağız” diye konuştu.

Bodrum Canlar Şenliği’ni tıpkı Pir Sultan Şenlikleri gibi Türkiye’ye ve dünyaya mal edeceklerini ve bunun için tüm desteği vereceklerini söyleyen Başkan Aras, “Alevi köyü Kumköy İrmene, Bodrum’un bu kültürü yaşatan tek bölgesidir. Sizleri inanın çok seviyorum. Seçim çalışmalarım sırasında bana kucak açtınız. Hala da öyle. Belediyemiz sizlerindir. Bodrum’un bu kardeşliği, dostluğu, birlikte yaşama kültürü sonsuza kadar daim olsun. Beni misafir ettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da mahalli şenliklerin Bodrum’un sosyal hayatına renk kattığını belirterek “Birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendiren bu özel günleri düzenleyen, emeği geçen derneklerimize, muhtarlarımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Cemevi Başkanı Cem Yalçın ve Kumköy ile Güvercinlik Muhtarları tarafından Başkan Ahmet Aras’a, kaymakam Bekir Yılmaz’a birer plaket takdim edildi.

Sabah saatlerinden itibaren şenlik alanına gelen vatandaşlar hem ailece piknik yaptılar hem de gün boyu süren etkinliklerle güzel bir hafta sonu geçirdiler. Yyiyecek içecek stantlarının önünde uzun kuyruklar oluşurken, kitap ve el ürünü satışının yapıldığı stantlar da vatandaşların akınına uğradı. Canlar Şenliği’nin bu yılki ikramı ise keşkek, tavuk-pilav ve ayran oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.