Bodrum Gündem

Zeynep Oral’la “Nazım Hikmet ve Kadınlar… “

Zeynep Oral’la “Nazım Hikmet ve Kadınlar… “

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı, gazeteci yazar Zeynep Oral; 5 Mayıs’ta Manastır Otel’de Nâzım Hikmet ve Kadınlar” konulu söyleşinin konuğu olacak.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Manastır Otel’de Aşk İçindeaylık sohbetlerin Mayıs ayı konuğu Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı gazeteci Zeynep Oral oluyor.

Son dönemde yaptığı organizasyonlarla Bodrumluları çok sayıda sanatçı ile bir araya getiren  Manastır Otel Genel Müdürü Fatih Can Ekşi,  Mayıs ayında Serpil Yılmaz ve Zeynep Oral’a ev sahipliği yapacak. Manastır Otelde Serpil Yılmaz’ın konuğu olarak Nazım Hikmet’ ve  kadınlar hakkında  konuşacak olan Zeynep Oral’ın konuk olacağı program 5 Mayıs Pazar günü saat 16:00 da başlıyor.

Saat 16:00’da başlayacak söyleşi, saat 17:30’da Zeynep Oral’ın kitaplarını imzalamasıyla devam edecek.

Zeynep Oral Biyografi

İstanbul’da doğdu. İzmir Amerikan Kız Koleji ve Paris Yüksek Gazetecilik Okulunu bitirdi. Sorbonne Üniversitesinde tiyatro eğitimi aldı. Tiyatro eleştirmeni, gazeteci, köşe yazarı, yazı işleri müdürü olarak çalıştı. 1972’de kurucular arasında bulunduğu Milliyet Sanat dergisini 30 yıl kadar yönetti. Türkiye’nin aydınlık insanları, onu Anadolu’nun en ücra köşesine kadar ulaşan bu dergiyle tanıdı. Sanat ve kültür, kadın hakları ve insan hakları konularında yazılarıyla sayısız ödül kazandı. 1985’te yayımlanan, o gün bugün güncellediği Kadın Olmak kitabı, bu ülkede birçok genç insanın, kadın sorunlarına yönelmesine, genç kuşak feministlerin yetişmesine yol açtı, Yazılarında, ülkedeki toplumsal olaylarla, sanatsal olaylar arasında köprüler kurdu, evrensel ve çağdaş değerleri yüceltip paylaştı. Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, Nâzım Hikmet Vakfı, KA-DER, Türkiye-Yunanistan Dostluk Derneği, WINPEACE (Türkiye-Yunanistan Kadın Barış Girişimi) gibi sivil toplum örgütlerinin kurucularındandır.

Halen PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanıdır ve Cumhuriyet gazetesi yazarıdır. Yedi torunu ve yayımlanmış 20 kitabı vardır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.