Bodrum Gündem

Sergide Bodrum Kalesinin 1838 Yılında Çekilmiş Fotoğrafı da Var…

Ali Şengün’ün arşivindeki 26 Bodrum Kalesi fotoğrafı, Müzeler Haftası dolayısıyla kaledeki Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı.  Sergide kalenin 1838 yılında çekilmiş fotoğrafı da yer alıyor. 

Çiçek Bozoğlu /Bodrum Gündem  

Müzeler Haftası nedeniyle 18 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilere açan serginin ilk ziyaretçileri  Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Nadir Alparslan, Muğla Valisi  Esengül Civelek, Muğla Ak Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen ,Bodrum Sualtı Müze Müdürü Tayfun Selçuk oldu.

Ali Şengün Bodrum Kalesine ait 26 eşsiz fotoğraf ile ilgili olarakMesela 1843 yılında çekilen fotoğrafı, çekilen ilk fotoğraflardan biri. Müthiş bir fotoğraf. Bunu internetten buldum. 10 yıldır Dünyanın her yerinden fotoğraflar topluyorum. Bayağı büyük bir arşiv oldu. Bunu bir şekilde değerlendireceğiz. Festivallerde 2 sergi yaptım. Bu üçüncü sergi. Elimizden geleni yapıyoruz. Bodrum için herkesin elinden geleni yapması gerektiği inancındayım. Fotoğrafları Dünyanın her yerinden, mezatlardan, satışa çıkaran şahıslardan topladım. 1838’li yıllardan 2000’li yıllara kadarki kale fotoğrafları burada. Benim elimde yaklaşık 30 bin Bodrum fotoğrafı var” dedi.

10 yıldır fotoğraf topladığını belirten ve Müze müdürü Tayfun Selçuk’un talebi ile böyle bir sergi açmaya karar verdiğini  belirten Şengün “Ben de bütün sosyal ve kültürel etkinliklere Bodrum için, Bodrum yararına katılmaya özen gösteriyorum. Dolayısıyla elimdeki fotoğrafları değerlendirme açısından uygun olacağını gördüm. Beraber kalenin 26 tane eski fotoğrafını seçtik. Güzel de oldu. Bakalım gezenler ne diyecek?”  şeklinde konuştu.

Haluk Elbe Santa Galerisindeki sergi  24 Mayıs tarihine kadar gezilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.