Bodrum Gündem

Bodrum Esnafının Sorunları “Fatih Bozoğlu ile Sokağın Sesi”nde Konuşuldu VİDEO HABER

Atilla Serttaş, Ali Demiröz ve Şenol Cömert’in katıldığı sokak röportajında Bodrum Çarşı esnafının sorunları dile getirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum ve ülke sorunlarını sokak röportajları ile gündeme taşımaya çalışan gazeteci Fatih Bozoğlu, bu kez de Bodrum Çarşı Esnafının sorunlarını gündeme taşıdı. Bodrum Kale Caddesinde Sokak ortasında gerçekleştirilen söyleşide başta eğlence sektörünün sorunları konuşuldu.

Bodrum eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden birisi olan, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı Antik Tiyatro’da yapılan konserlerin Bodrum esnafına hiçbir katkısı olmadığını üstelik bir kaosa neden olduğunu ifade etmişti. Bu tür etkinliklerin Kale’nin Kuzey Hendeğinde yapılması gerektiğini savunan Serttaş sahte ve kaçak içkiler ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Oldukça dikkat çeken tespitleri ve çözüm önerilerini tek tek dile getiren Serttaş lokanta ruhsatlı işletmelerin gece kulübü olarak çalıştıklarını ve gürültü kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Ali Demiröz de bar ve eğlence sektörünün gün geçtikçe kan kaybettiğini ifade ederek, kurallara ve kanunlara uygun olarak esnaflık yapanların çok zor şartlarda işletmecilik yaptıklarını söyledi. Kafe ruhsatı ile bar işletmeciliği yaptıklarına dikkat çeken Ali Demiröz, haksız rekabet yapıldığını vurguladı. Bodrum’da turist profilinin de çok değiştiğini ve geçmişte para harcayan eğlenmeye gelen turistlerin artık Bodrum’a gelmediklerini ifade etti.

Şenol Cömert ise hanutçuluk, sahte içki ve işgaliye konusunda görüşlerini dile getirirken, Bodrum’da yüksek kiraların da Bodrum esnafını çok zor durumda bıraktığına dikkat çekti.

Seçim dolayısı ile bu sezonun geç başladığını, ancak seneye bir plan çerçevesinde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte güzel şeyler yapılacağı ve bir çok sorunun da seneye çözüme kavuşabileceği kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.