Bodrum Gündem

“Mülk Satmak Değil Edinmek Gibi Bir Hedefimiz Var…”

“Mülk Satmak Değil Edinmek Gibi Bir Hedefimiz Var…”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, gündemde yer alan belediyeye ait mülkleri satışı ile ilgili yaptığı açıklamada kimseye Bodrum’un rantını peşkeş çekmeyeceklerini sert bir dille ifade etti. Aras “Mülk Satmak değil, edinmek gibi bir hedefimiz var” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  Belediye meclisi gündeminde olan mülkü belediyeye ait 2 yerin ihale yolu ile satışı hakkında yaptığı açıklamada, belediye olarak kendilerinin de mülk satışına sıcak bakmadıklarını ifade etti. Aras bununla birlikte 343 milyon borçla devir aldıkları Bodrum belediyesinin mali durumunun toparlanması adına dönem dönem bu satışları da yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

Personel A.Ş.’Ye Haciz Geldi. 

Aras açıklamalarına şöyle devam etti “Kimseye Bodrum’un rantını peşkeş çekmeyeceğiz.  343 milyon lira ile devir aldığımız bir belediye vardı. Bu borçların büyük bir kısmı Vergi Dairesi ve SGK’ya ait. Bizim belediyeye ait mülkleri satmak gibi bir amacımız yok aksine devletin satışa çıkardığı mülklerden almak hedefindeyiz. Ama bu ilerleyen zamanlarda mülk satmayacağımız anlamında da gelmemeli. Gerekli olduğu takdirde Vergi Dairesi ve SGK ile tramp yapabiliriz. Yani biz bazı mülklerimizi bu kurumlara belediyemizin borcu karşılığı devir edebiliriz.  Geçtiğimiz hafta Personel A.Ş.’ye haciz geldi.  Kendi çalışmalarımız ve özel görüşmelerimiz ile bu hacizlerin önüne geçmeye çalıştık ama belediyenin ödeme dengesi için bazen satış yapmamız da gerekebilecek” dedi.

“Göl Mahallesinde Satışı Yapılacak Mülk Yapılaşmaya Açılmayacak… “

Bodrum Belediyesi Eylül Ayı Olağan meclis toplantısının 5. Gündem maddesi olan “Mülkiyeti Belediyemize ait, İlçemiz Gökçebel Mahallesi, tapunun N18c12d3c  pafta, 619 ada, 4 parsel numarasında kayıtlı 86,49 m² yüz ölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili  maddelerine göre satışının yapılması  ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras  “Daha önce park alanı olarak terk edilmiş ve meskun mahalde çekme mesafelerine bakılmaksızın yeni yapılaşmaya olanak tanıyan kanun maddesi gereği mülk sahibi yapılaşma hakkı doğduğu için mülkünü ihale yolu ile geri almak istiyor. Aslında bu mülkü istese mahkeme yolu ile tekrar bedelsiz olarak alabilecekken açık ihale yolu ile tekrar satın almak istiyor.  Belediyemiz yeşil alan olarak terk edilmiş olan bu parseli gerekli proje ile zamanında değerlendiremediği ve söz konusu mülkte yapılaşmaya açıldığı için mülk sahibi parasıyla geri istiyor. “ dedi.

Madde okunduğu anda İyi Partili meclis üyeleri maddeye genel olarak belediye mülklerinin satışına sıcak bakmadıkları, ayrıca satıştan elde edilecek gelirin kullanılacağı mecralar ile ilgili duydukları kaygılar nedeni ile ret vereceklerini belirtirken ilgili madde CHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğu ile geçti.

Mülkiyeti Belediyemize ait, İlçemiz Göl Mahallesi, tapunun N18-C-14-A-3-D  pafta, 104 ada, 6 parsel numarasında kayıtlı 1150,18 m² yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili  maddelerine göre satışının yapılması konusunun görüşülmesi esnasında yapılan açıklamada; basında yer aldığı gibi söz konusu alanın yapılaşmaya açılmayacağı net olarak ifade edildi. Belediye tarafından ihale edilirken ilgili parselin yeşil alan kalması ve yapılaşmaya kapalı olarak ihale edileceği açıklandı.

Mülkiyeti Belediyeye ait, Geriş Mahallesi, 278 ada, 1 parselde bulunan 2.512,65 m² yüz ölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın imar planında “ibadet yeri” olarak belirtilen taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanununun 75/d maddesine istinaden cami yapılması için bedelsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesi  oy birliği ile kabul edildi. Başkan Aras madde ile ilgili olarak şunları söyledi ;Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı bu bölgede 2015 yılında bir dilekçe ile bizden talep etmişler. Buradaki ibadet alanının tahsisi istenmiş ve bu durum bugüne kadar bir sonuca bağlanamamış. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gelen talep doğrultusunda istenen tahsisin bedelsiz olarak yapılması bizce uygundur. Çünkü ihtiyacı yerince inceledik. “ dedi.  Madde oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.