Bodrum Gündem

Ali Koçak’ın Bodrum’da ki Sergisi 28 Eylül’e Kadar Açık…

Uzun yıllardır Bodrum’da yaşamını sürdüren ünlü ressam Ali Koçak’ın kişisel sergisi Zeynep Sanat Galerisinde sanatseverlerini bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Ressam Ali Koçak’ın 50’den fazla eseri 28 Eylül’e kadar açık kalacak olan sergide sanatseverlerini bekliyor.

12 Eylül’de başlayan sergi ile ilgili olarak konuşan Zeynep Sanat Galerisi’nin işletmecisi Zeynep Çavuş “Sanatçımız Ali Koçak’ta uzun yıllardır Bodrum’da yaşamaktadır. Ülkemizin önemli sanatçılarından Ali Koçak’ın kişisel sergi açmaktan onur duyuyorum. Koçak”ın 50’den fazla tuval ve duralit üzerine akrilik eseri sergilenmektedir. Resimlerinin çoğu 2019’da yaptığı eserlerdir. Bu sergi 28 Eylül’e kadar devam edecektir. Tüm sanatsever dostlarımızı bu muhteşem sergiyi görmeye davet ediyorum.” Dedi. Zeynep Çavuş konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum yarımadasında dünyanın her yerinden gelen sanatçılar var; Galeri olarak amacımız hayatını sanata adayan sanatçılarımız ve aynı zamanda genç, dinamik ve yetenekli gençlerimizi destekleyerek hepsine sergi açmak. Başta İstanbul olmak üzere tüm ülkede tanıtmak, duyurularını yaparak Bodrum’un bir sanat ve kültür merkezi olması yolunda bizimde bir katkımız olsun istiyorum. Tabii ki Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi başta dekan yardımcımız Musa Köksal olmak üzere tüm hocalarımızla ve yüksek lisansını bitiren öğrencilerle de çalışarak büyük bir aile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

1954 yılı Tokat doğumlu olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. 1973 yılında girdiği Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’na üç yıl devam ettikten sonra ayrılan sanatçı, resim çalışmalarına bir süre ara verdi. Ancak resme olan tutkusu bir an bile azalmadı. Sanatçı ağabeyi ressam Kasım Koçak’ın atölyesinde 4 yıl çalıştıktan sonra 1988yılından itibaren serbest olarak resim yapmaya devam etmiştir. Geçmişteki tecrübelerinin de yardımı ile iç dünyasındaki fantezilerini, duygusal bir bağlamda, figüratif bir anlatım yolu ile ifade etmeye çalışmıştır. Resim çalışmalarını, Bodrum’a yakın olan Kızılağaç’taki kendi atölyesinde sürdüren sanatçının bugüne kadar 23 kişisel, 9 karma olmak üzere 32 sergide resimleri sergilenmenmiştir. Ayrıca sanatçının yurtiçi ve yurtdışı (Almanya, ABD, Fransa, Avusturya ve Finlandiya) olmak üzere birçok özel koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

Yorumlar

  1. Hamdi tatlısu dedi ki:

    Başarılar can dostum sevgili kardeşim. Bol kazançlar