Bodrum Gündem

Süslü Kadınlar 5. Kez Yollarda…

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Bodrum’da bu yıl 5’inci kez gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber 

Dünyanın birçok kentinde Otomobilsiz Kentler Günü nedeniyle düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Bodrum’da 5. Kez yapıldı.

Bodrum Belediye Meydanında bir araya gelen kadınlar, canlı müzik eşliğinde dans etti. Kendileri kadar bisikletlerini de süsleyen kadınlar Meydandan geçen yerli ve yabancı turistlerin ilgili bakışları altında pedallara bastılar.

Yol güvenliği trafik polislerince sağlanan etkinlikte sağladığı etkinlikte “Arabadan in, bisiklete bin” sloganları atıldı.

Bisiklet turu, Neyzen Tevfik Caddesi, Caferpaşa Caddesi, Turgutreis Caddesi ve Cevat Şakir Caddesi’nin devamında yine Bodrum Belediye meydanında sona erdi.

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”  sorumlusu Burcu Gelegen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Kadının bisiklete her şekilde binilebildiğini, eteklerimizle, süslerimizle binebildiğimizi göstermek için bir farkındalık eylemi. Bunu vurgulamak amacıyla buradayız. Ayrıca motorlu taşıtların bizi daha çok fark etmelerini sağlamak istiyoruz. Bu tur, Bodrum’daki 5’inci turumuz. Bisiklet yollarının artmasını istiyoruz. Özellikle Bodrum yollarında buna çok ihtiyaç var.”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.