Bodrum Gündem

31.Bodrum Cup’un Ardından / Canan Küçükeren Bodrum Gündem Yazıları

31.Bodrum Cup, ahşap yat yarışları, inanılmaz güzellikteki etkinliklerle bir festival, bir şölen havasında sona erdi. Özellikle Kissebükündeki lazerli su şelalesi gösterisi  Cumhuriyetimize saygının bir ifadesiydi. Kissebükünde yapılan Sevgi Çemberi sadece dünyanın en büyüğü değil, kardeşlik, dostluk, barış ve çevreyi koruma adına tam da bir mesaj niteliğindeydi.

Yarışlar her zamanki gibi çok  renkli, heyecanlı ve keyifliydi. İlhan Koman’ın Hulda teknesi ve içindeki sergi etkinliklere ayrı bir görsellik kattı.
Kupada sadece yarışmalar, müzik şovları, yemek yarışmaları, sergi ve söyleşiler yoktu. Deniz zaten tek başına bir kültürdür. Bu sene yapılan kültür etkinliklerine bir de kitap imza günü eklendi. Bildiğiniz gibi, tam on senedir emek vererek, Mısır, İran ve İsrail’de  yaşayan paralı askerler ve taş ustalarının izini sürüp, kalıntılarını belgelediğim bir projeyi sonunda kitaplaştırdım. Bodrum Cup’ta “Gurbetçi Karialılar, Mısır.İran..İsrail” adlı bu kitabımın da Zai Yaşam’da imza günü ve söyleşisi yapıldı, tam da tesadüfen doğum günümde. Bu bana müthiş bir doğum günü hediyesiydi, inanılmaz onur duydum.

Son akşam kupa töreninde heyecan doruktaydı. Regatta Bayrağını bu yıl Hızır isimli tirhandil tekne taşıyacak ki tirhandillerin özel ilgi alanım olması benim için ayrı bir mutluluktu.

  1. Bodrum Cup, Ahşap Tekne Yarışları tüm güzelliğiyle bizlere veda etti, hem de son gece Ajda Pekkan şovuyla etkinliklere damga vurarak…

Başta Onursal Başkan Erman Aras,  genç ama cabbar Başkan Süleyman Uysal’ın şahsında organizasyonda emeği geçen herkesi candan kutlar, Türkiye’nin gururu olan bu muhteşem organizasyonun nice 41 lere 51 lere 61 lere çoğalarak devam etmesini yürekten dilerim…

Sonsuz sevgiyle…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.