Bodrum Gündem

Skandal Son Anda Önlendi

Son birkaç yıl içinde, Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından Halikarnassos’ta yaptırılmış ve Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri sayılan Halikarnas Mozolesi (Mausoleion) ile gündeme gelen Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (AKADEMİA) yöneticileri, Atatürk Caddesi Adliye Sokak’taki resmi olarak kullanım haklarının olduğu binaya girmeleri, tam da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ziyaretinin olacağı gün engellendi…  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Akademia Vakfı ve Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu arasında yaşanan kriz son anda Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın müdahalesi ile önlendi.

Tuncay Kuleli’nin Talimatı İle İçeri Alınmadılar…

Olay şu şekilde;

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun ve Emel Çakaloğlu Akademia Vakfı ziyaretine geleceği için, Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal ve Yönetim Kurulu üyeleri vakfın üç yıldan bu yana kullandığı binasına geldi. Akademia Vakfı Başkanı ve Yöneticileri kendilerini karşılayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde çalışan güvenlik görevlisi tarafından içeri alınmadı. Güvenlik görevlisi; “Sizleri içeri alamayacağım. Yetkililerden gelen talimat bu şekilde. İçeri girmeniz durumunda da polis çağıracağım. Benim yöneticilerim bana bu şekilde talimat verdi…” dedi.

Bunun üzerine kamera kaydına geçen Akademia Vakfı Yöneticileri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde çalışan güvenlik görevlisi ile Başkan Özay Kartal’ın konuşmaları anı anına kayda aldılar. Başkan Kartal ile güvenlik görevlisi arasında geçen diyalogda talimatın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Tuncay Kuleli tarafından verildiği anlaşıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Aras Yaşanan Krize Rağmen Ziyareti Ertelemedi…

Yaşanan bu anlar cep telefonu ile görüntülenirken, AKADEMİA Vakfı Başkanı Özay Kartal şu değerlendirmeyi yaptı; “Rektörlüğün verdiği yasal izne rağmen, Denizcilik Meslek Yüksekokulu yetkilisi, Prof. Dr. Tuncay Kuleli’nin verdiği talimat gereği AKADEMİA Vakfı yetkilileri Bodrum Belediye Başkanı ile yapacağı toplantı için, kullanmakta yetkili olduğu binaya alınmıyor. 3 yıldır bu binada toplantı yapmamıza rağmen nedense bugün Belediye Başkanı ile yağacağımız toplantıya kasten alınmıyoruz. Yetkili şu an içeride, kapı kilitli. Biz kendi anahtarımızla açıp girmek durumunda kalıyoruz…” dedi.

Bu yaşanan anlamsız gerginliğin ardından Akademia Vakfı Yöneticileri kendilerine ait anahtarı kullanarak binaya giriş yaptılar. Bir süre sonra da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutkun ve Emel Çakaloğlu ile toplantı gerçekleştirildi.

Bodrum Kaymakamı Yılmaz Olayın Büyümesini Engelledi…

Böyle bir krizin yaşandığını haber alan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve sonrasında da Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal ve Yönetim Kurulu’nu makamına çağırarak konu hakkında bilgi aldı. Bu esnada binanın güvenlik görevlisinin aldığı emir gereği polisi arıyor, ancak Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz Bodrum Belediye Başkanı ziyareti sırasında polisin vakfın binasına gitmesini engelleyerek, bir skandalın yaşanmasını önledi.

Akademia Vakfının Bina Kullanımı Yasal…

AKADEMİA Vakfı Başkanı Özay Kartal yaptığı açıklamada yaşanan olayları anlamakta güçlük çektiğini ifade ederek; “Vakıf 93’te kuruldu ve devletten bu binanın tahsisini aldı. 2005 yılında 120 bin dolar harcayarak restore etti. Vakıf 2012 senesine kadar bu binayı kullandı. Daha sonra içine düştüğü maddi sıkıntılar gereği, bina tahsis hakkından Muğla Üniversitesi’ne devredilmek üzere vazgeçiyor. Fakat vazgeçerken de bir oda ve bir depo kullanım hakkını saklı tutuyor. Daha sonra vakıf 2017 senesinde binasını geri almak için resmi başvurularda bulunuyor. Üniversite hakkından vazgeçmiyor. Fakat binanın üst kat kullanım hakkını AKADEMİA Vakfı’na veriyor. O tarihten bu yana vakıf bu izne istinaden kullanıyor. Bugün olan ise daha önceden bize hiçbir tebligat ve bildirim yapılmadan binaya sokulmuyoruz. Hangi resmi karar gereği bizi binaya almadığını açıklaması lazım. 2017 senesinde resmi olarak tahsis edildi. Bizim orayı resmi olarak kullanma hakkımız var. Durum şu; baba oğluna bir bağı bağışlamış, oğlu da babaya bir salkım üzüm çok görmüş…” diye konuştu.

Gerginliğe neden olduğu iddia edilen Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli’nin de yaşanan gerginlik ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.