Bodrum Gündem

Annesinin Terk Ettiği Kuzuya Bodrum’daki Evinde Bakıyor…

Bodrum’un Yahşi Mahallesinde yaşayan Ayla Yavuz, annesinin istemediği kuzuya sahip çıkarak evinde beslemeye başladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yahşi mahallesinde yaşayan bio enerji uzmanı, 2 çocuk ve bir torun sahibi Ayla Yavuz; 10 gün önce bakmak üzere sahiplendiği kuzuya evini açtı.

Bodrum Secren Art Güzellik merkezinde karşılaştığımız Ayla Yavuz ve kuzusu görenleri şaşkına çeviriyor. 10 günlük kuzuya bebek bezi bağlayan ve biberonla besleyen Ayla Yavuz’a bu güzel karşılaşmanın hikayesini sorduğumuzda Bodrum Gündem’e şunları söyledi; “10 gün kadar önce Milas Bodrum Havaalanının olduğu bölgede bir çiftlik ziyaretinde bulunmuştuk. Gördüğünüz bu güzel kuzu da yeni doğmuş fakat annesi tarafından ret edilmişti. Yavru anneyi emmeye çalıştıkça annesi tarafından istenmeyen ve süt verilmeyen kuzunun durumu beni çok üzdü ve çiftlik sahibinden evimde beslemek üzere istedim, sağ olsun o da verdi. Adı şimdilik Kuzum.  Kucağıma aldığım günden bu yana her gün biberona koyduğum günlük sütle besliyorum. Ayrıca sütüne sabahları bir de yumurta kırıyorum vitamin değeri yüksek olsun diye. Günde 3 defa da bezini değiştiriyorum. “ dedi.

Evinde kedileri ve bahçesinde başka hayvanları da olan Ayla Yavuz, bakımını üstlendiği tüm hayvanların birbiri ile uyum içinde olduğunu dile getirirken “Kuzum için bir bebek beşiği temin ettim ve evimdeki kedimle aynı beşikte yatıyor.  Kuzum, bana o kadar alıştı ki ben üst kata bir şey almaya çıktığımda arkamdan ağlıyor ve benim gelmemi bekliyor. Bunlar konuşamayan canlılar ve onların sesi olmak, onlarla birlikte yaşamak ayrı bir güzellik. Sevgileri çok değerli” dedi.

Bio enerji uzmanı Ayla Yavuz, başta ailesi, arkadaşları olmak üzere komşularından da büyük destek gördüğünü belirtirken “Kuzumu evime aldığım günden bu yana çevremdeki herkes bu miniğin sevgisine hayran. Sizin de gördüğünüz gibi Onu gittiğim her yere birlikte götürüyorum ve bundan da son derece mutluyum” dedi.

Kuzusunu yanımızda besleyen Ayla Yavuz’a Kuzum’un öpücüklerle karşılık verdiği dakikalar görülmeye değerdi.

Yorumlar

  1. Doğası, güneşi, insanı, hayvanı her şeyi güzel Bodrum