Bodrum Gündem

Bugün Benim Doğum Günüm / Nuran Yüksel Bodrum Gündem yazıları…

Hava puslu,hava karanlık bugün.Dışarda fırtına, neredeyse  arkamdan beni bile sürükleyecek.Deniz Bitez koyunu sanki dövercesine karaya köpüklerini çoğaltarak bırakıyor.

2011 de başlayan suriye savaşının 8. Yılında en az 450 bin kişi  hayatını kaybederken 5 milyondan fazla kişide mülteci durumuna düşmüş.sadece Suriye de değil,dünya çapında son yıllarda ülkelerinden kaçmak zorunda bırakılan insanların sayısı rekor düzeye ulaşmış.

Suriye nin kuzeybatısında yer alan ve Türkiye ile 130 km lik sınırı paylaşan İdlip,sınıra yakınlığı,nedeniyle en çok göç alan şehir .4 milyona yakın sivile ev sahipliği yapıyor iken “,güya çatışmasızlık bölgesi iken özellikle buraya yapılan saldırılarla sivillerin durumu gerçekten büyük bir dram olmaya devam ediyor.

Evet sivillerin durumu ,yaşanılan dram  içimizi acıtırken aldığımız şehit haberleriyle sadece şehit evlerine değil ,hepimizin ocağına ateşler düştü ,düşmeye devam ediyor.Yüreklerimiz kor gibi ateş içinde.

Anlamakta zorlanıyorum,hatta hiç anlamayacağımdan eminim.Çok uluslu emperyalist ,karanlık düşünceli  güçlerin legal veya illegal ordularının işgal ettikleri toprakları paylaşmak için çıkarları için bulundukları Suriye de bizim ne işimiz var.

Savaş tacirleri kendi ceplerini doldururken ,fakir oldukları için çocuklarına  kısa dönem  askerlik yaptıramayan,askerlik dönüşü  köyünde bir dükkan açıp çocuğunun rızkını çıkarmak için teskere bırakıp dönmeyen gençlerin ocaklarına ,analarının yüreğine ateşler düşüyor. Bizler Hepimizin yürekleri dağlanırken neden hala ‘’çocuklarımız ölmesin ‘’ diye  birara da duramıyoruz.

Bugün sabah televizyon da açılan sınır kapılarından  geçmek için otobüslere,botlara  adeta birbirini ezerek koşan insanların  çığlıklarını dinledim .bu insanların Yunanistan sınırında ,yunan askerlerinin silahları gölgesinde yağmur altında ,çamur içinde  aç susuz bekleyişlerini  gördüm.Yine yüzlerce insana açılan sınır kapılarından güya özgürlüklerine kavuşma fırsatı verilmişti .ve onlar için  tekrar sonu belirsiz bir UMUDA YOLCULUK  başlamıştı.

Kucağımda  oturan  canımın canı Karan bebeğime sıkı sıkı sarıldım .O şanslı bir çocuk tu.Ona sıcak bir yuva verebilmiştik. Ama  neyazık ki  Barış içinde  ortak değerlerde buluşabilen insanların yaşadığı bir ülke  hazırlayamamıştık.

İçim daralmıştı, gözyaşlarım denizin köpükleri gibi isyan daydı. .Bitez sahilin de yürümek istedim ama korktum .Henüz çığlıkları duymasak da sahile vuran bir Aylan Bebek le daha karşılaşırmıyım    acaba diyerek çok korktum.

Evet ..bugün benim doğum günüm.

Kalbim ne kadar  sıkışsa da herşeye rağmen ‘’iyiki doğmuşum ‘’diyorum.

Tüm haksızlıklara ,yanlışlara ,yalanlara,rağmen hala başkaldırmaktan  korkmadığım için

Nefes aldığım sürece ‘’SAVAŞA HAYIR,YURTTA SULH DÜNYADA SULH ‘’diyebilmeyi sürdüreceğime inandığım için ,çocuklarımıza anlatmaya devam edeceğimi  bildiğim  için

Bugün benim doğum günüm , iyiki doğmuşum diyorum…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.