Bodrum Gündem

Mustafa Danacı Toprağa Verildi (Arkasından Ne söylediler? Özel Röportajlar)

Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odasının efsane başkanı Mustafa Danacı yaklaşık iki bin Bodrumlu’nun katıldığı bir cenaze töreni ile sonsuzluğa gönderildi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odasının efsane başkanı Mustafa Danacı iki bin kişiye yakın Bodrumlu’nun duaları ile toprağa verildi.

1929 doğumlu olan Mustafa Danacı 3 Mart 2020 Salı günü Milas İzan Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Ancak yapılan tüm tedavilere karşın yaşama veda eden Danacı, 45 yıl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, 48 yıl da Esnaf kefalet Odası başkanlığını yürütmüştü. İl Genel Meclisi üyeliği de yapan Mustafa Danacı yaşamını tenekecilik mesleği ile kazanmıştı.

Efsane Başkan Mustafa Danacı için Kızılhisarlı Mustafa Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Efsane Başkanı son yolculuğuna uğurlamaya gelenler cami bahçesine sığmayınca, Bodrum İskele Meydanında saf tuttu. İskele meydanı da adeta miting alanına döndü.

Halil ve Nedim Danacı ile birlikte torunları da cenaze başında taziyeleri kabul etti. Başta Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez olmak üzere, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, sağlık nedeni ile şehir dışında bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Vekili Tamer Mandalinci, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum ilçe Başkanı Nevzat Kanber, AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, SMMMO Başkanı Barış Erdoğan, BESİAD Başkanı Engin Kaplan, BODER Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, geçmiş dönem Belediye Başkanları Tuğrul Acar, Mazlum Ağan, Mehmet Kocadon, Mehmet Ülküm, İbrahim Çömez, Mehmet Tosun, geçmiş dönem CHP Bodrum İlçe Başkanları Kerim Cangır, Osman Öneş, İbrahim Turan, Recai Seymen, İsmail Sever, Okan Özsu, Duran Öztürk, Mustafa Danacı’nın çocukluk, gençlik dönemlerinden arkadaşları, politikada mücadele verdiği yol arkadaşları ve binlerce Bodrumlu Mustafa Danacı namı diğer “Dede”ye son görevini yapmak üzere cenaze törenine katıldı.

Daha sonra Kızılhisarlı Mustafa Camiinden, Bodrum Belediye meydanına kadar omuzlarda taşınan Mustafa Danacı Karaburgaz Mezarlığında kendisi için ayrılan mezarlıkta toprağa verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.