Bodrum Gündem

Eğitim Sistemini Çağdaşlıktan ve Bilimden Uzaklaştıranların Amacı Belli

Eğitim Sistemini Çağdaşlıktan ve Bilimden Uzaklaştıranların Amacı Belli

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: “Müfredatta yok, bakan onaylamıyor. Eğitim sistemini çağdaşlıktan ve bilimden uzaklaştıranların amacı belli…” diyerek eğitim sisteminin geldiği noktaya isyan etti…Konuyla ilgili TBMM’de bir soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle bazı sorular yöneltti.

Bodrum Gündem Haber

Ülkemizde Korona-virüs pandemisi sebebiyle okullarda eğitim geçici süreyle durdurulmuştu. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitim programları kapsamında, eğitimler 23 Mart  2020 tarihinde ilköğretimden üniversiteye 26 milyon 905 bin 470 öğrenci ile başladı. Aynı gün çocuklara EBA TV’nin ortaokul kanalında dersin başlamasına 5 dakika kala Adnan Menderes belgeseli izletildi. Belgeselde, Adnan Menderes’in idam sahneleri de gösterildi. CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, görüntülere tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerimizin eğitimden mahrum kalmamaları için internet ve televizyon üzerinden gerçekleştirilen eğitim yöntemleri kapsamında, EBA TV’nin ortaokul kanalında gösterilen  Adnan Menderes belgeseline tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan:  “Hem müfredatta olmayan hem de bakanın onaylamıyorum dediği bu animasyonun uzaktan eğitimin bir parçası haline gelmesi vahim bir zafiyettir”  dedi. Dünyada ve ülkemizde baş gösteren küresel salgın koronavirüsle ilgili bir bilgilendirme animasyonu koymak yerine, Adnan Menderes’in idam görüntülerinin yer aldığı bir belgeselin ortaokul öğrencilerine gösterilmesinin; Bakanlığın eğitimdeki önceliklerinin toplumu ayrıştırarak en küçük bireyine kadar siyasi taraf yapmak olduğunu belirten Özcan: “Uzaktan eğitim, eğitim sistemimizin çağdaşlıktan, bilim ve evrensel normlardan ne kadar uzak ve ilkel olduğunu gözler önüne serdi…” dedi.

Konuyla ilgili TBMM’de bir soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle bazı sorular yöneltti.

1-Hem müfredatta olmayan hem de bakanın onaylamıyorum dediği bu animasyon nasıl uzaktan eğitimin bir parçası haline getirilmiştir?

2-Bakanlığı böyle bir durumda bırakan, önemli bir görev verilen ve denetleme ihtiyacı duyulmayan söz konusu kişiler hangi mevzuata dayanarak böyle bir uygulamada bulunmuşlardır?

3-Görüntülerin yayımlanması sorumluluğunu alan kişiler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? İlgili kişiler görevden alınmış mıdır?

4-Sözü geçen görüntüler uzaktan eğitimden önce de okullarda öğrencilere gösterilmiş midir?

5-Ortaokul öğrencilerine İdam animasyonu izlettirmek Sayın Bakanın sözlerinde hep bahsettiği “İnsanlığa ve topluma yararlı bireyler yetiştirme” yolunda hangi amaca hizmet etmiştir?

6-Nasrettin Hoca, Dede Korkut gibi coğrafyamızda beşerî eğitime dair yer edinmiş önemli bilginlerin animasyonu TRT arşivlerinde bulunmamakta mıdır?

7-Pandemi sürecinde virüs salgınıyla ilgi bir bilgilendirme animasyonu neden uzaktan eğitimde yer verilmemiştir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.