Bodrum Gündem

Bodrum’un Kıymetini Bilelim – Emin Varol Bodrum Gündem yazıları

Cumhuriyet Halk Partisi’nin “İktidar Kurultayı” adını verdiği 37. Olağan Kurultay’ını izliyorum. Gazetecilik mesleğinde çok kurultay izledim. Suikastlere bile tanıklık ettim.

Rahmetli Turgut Özal’ın parmağından yaralandığı Anavatan Partisi kongresindeki saldırıda, önce saldırganın (bana ödül getiren) fotoğrafını, sonra da kürsünün arkasında yatan Özal ve eşi Semra Özal’ın fotoğraflarını bile çektim.

Meslek beni bırakmadan, salgın hastalık nedeniyle, “havalı” bir  kurultayı da izlemiş oldum.

Henüz kovamadığımız, Covid19 nedeniyle, açık havada, orman içinde Bilkent Konser Merkezi’nde yapılan CHP’nin 37. Kurultayı’nda olağanüstü önlemler alınmıştı.

Konser salonu dörde bölünmüş, katılanların teması da azaltılmıştı. Herkes maskeliydi ve birbirlerine karşı mesafeliydi. Basına ayrılan çadırın her yerine  dezenfektanlar konulmuştu.

Basın çadırı, gerçekten güzel hazırlanmış. Hiç bu kadar rahat çalıştığım bir kurultay olmamıştı. İzzet ikram da yerindeydi. Sağolsunlar.

CHP’nin önemli isimleri basın çadırına gelerek canlı yayınlara çıkıyorlardı. Büyükşehir belediye başkanları da Ankara’ya gelmişken televizyonları fırsata çeviriyorlardı.

Bunların arasında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı görünce, “Bodrum’un kıymetini bilmek..” gerektiğini bir kez daha anladım.

Bodrum’un sempatik ve çalışkan (Atom Karınca) Belediye Başkanı Ahmet Aras, televizyon stüdyoları arasında mekik dokuyordu. Arkadaşlar, Başkan Aras’ı yayına alabilmek için sıraya girmişlerdi.

Bu sıraya ben de girdim. Başkan Aras’ı sadece 15 dakika canlı yayına alabildim.

Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan adaylığı için sürpriz bir isimdi. O günleri yakından takip ettiğim için, CHP’nin Türkiye genelinde en son adayını ilan ettiği yer Bodrum oldu.

15 ay öncesinde döndük. O süreçte CHP Genel Merkezi’ni çok aradığını söylüyor Ahmet Aras, gülerek.. Yaşananların detayına girmeden, süreci, “Birkaç kişi ile birlikte benim ismim öne çıktı. Ancak genel merkez benim ismim üzerine konsensüs sağladı ve adaylık geldi” diye özetliyor.

Aras’ın ilk’leri..

Başkan Aras, ilk kez CHP Kurultayı’na katılıyor. Önceki belediye başkanları Mehmet Kocadon ve Mazlum Ağan’ın aksine, CHP Kurultay delegesi olarak ilk kez oy kullanıyor. Neden kurultay delegesi olduğunu ise şöyle anlatıyor:

Bodrum’u CHP Kurultayı’nda da güçlü bir şekilde temsil etmemiz gerektiğini düşündüğüm için belediye başkanı olarak aynı zamanda kurultay delegesi olmayı tercih ettim.

Çünkü Bodrum, seçmen sayısı olarak da, aldığımız oy oranı olarak da en güçlü ilçedir. En fazla seçmen Bodrum’da, en fazla delege de  Bodrum’da…”

Canlı yayında, Ankara politikasından, Bodrum’un gerçeklerine dönüyoruz.

“Bodrum’da salgın sürecini iyi atlatıyoruz..” diyor.  Bugüne kadar 40 kişide Covid19 görülmüş. Bu süreçte halkın belediye olan teveccühü deartmış.

Ancak, turizmcinin ve esnafın durumu o’nu üzüyor. Kış aylarında durumlarının maalesef, daha da kötüleşeceğini söylüyor.Belediyenin elinden gelen desteği verdiğini, ancak merkezi hükümetin onlara sahip çıkmasını ve ayakta tutmasını istiyor.

Ahmet Aras; merkezi hükümetten Bodrum’a daha fazla yüklenmemesini de istiyor. İmarlı hazine arazilerini satmamasını, ormanları tahsis etmemesini istiyor. Hazine arazisi diye dağın başındaki araziyi birilerine kiralamaması, oraları imara açmaması gerektiğini söylüyor. 

Atatürk’e lanet okuyan, elinde kılıçla dua eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Kargı Koyu’na yapmak istediği İslam Tanıtma Merkezi aklıma geldi. Başkan Aras’a bu projenin hangi aşamada olduğunu sordum.

İnşaata henüz başlanmadığını söyledi Başkan Ahmet Aras. Ardından da bu merkezin yerinin yanlış olduğunu vurguladı. İsteniyorsa oraya bir Cami yapılabileceğini ancak, İslam Tanıtma Merkezi’nin İslamhaneleri mahallesine yapılmasının, isimle de çok güzel örtüşeceğini anlatttı. “Çünkü, herşeyi deniz kenarına yapamayız. Kıyılarda büyük bir yapılaşma baskımız var” diye de projenin Kargı Koyuna yapılmasına karşı olduğunu söylemiş oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’la yaptığım Ankara-Kurultay röpörtajını geniş haliyle haber sütunlarımızda okuyacaksınız.

Ancak ben, Başka Aras’ın “Biz hükümetten müdahale değil, destek istiyoruz” sözüyle yazımı tamamlamak istiyorum.

Bir kez daha, “ Bodrum’un kıymetini bilelim” diyorum..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.