Bodrum Gündem

Bodrumlu Avukat Akın Batmaz’ın Önemli Başarısı

Bodrumlu Avukat Akın Batmaz’ın Önemli Başarısı

Muğla Barosu (Bodrum) Avukatlarından Akın Batmaz’ın “Yabancıların Türkiye’de Mülk Edinimleri” İle İlgili Kitabı Yayımlandı.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Muğla Barosu (Bodrum) Avukatlarından   Akın Batmaz’ın Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı bünyesinde yürüttüğü lisansüstü eğitimi kapsamında, yüksek lisans tezi olarak kaleme aldığı kitabının ana ekseninde; yabancı gerçek kişilerin satın alma veya miras yoluyla Türkiye’de gayrimenkul edinimiyle ilgili hukukî düzenlemeler yer alıyor. Ayrıca gayrimenkul alımı ve banka mevduatı yoluyla Türk vatandaşlığının istisnaî yoldan kazanılması konularına açıklık getiriliyor.

Kitap, Nisan 2020’de Adalet Yayınevi tarafından piyasaya sunuldu.

Bodrum Gündem – Editörün Notu: Hukuk ile ilgili kitaplar ve yayınlar gemelde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaygındır. Ancak Bodrum’dan bir avukatın “Yabancıların Türkiye’de Mülk Edinimleri” gibi özel bir konudaki yüksek lisans tezinin kitap olarak yayınlanması bir çok hukukçuya yol gösterici ve özendirici olacaktır diye düşünüyorum. Bu başarı Bodrumluların da övünç kaynağı olacaktır…

Yorumlar