Bodrum Gündem

Bodrum’da kısıtlamaya rağmen trafik yoğun

Bodrum’da sokağa çıkma yasağına aldıran yok. Sokağa çıkma yasağına rağmen, Bodrum’da trafik hafta içini aratmıyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Son günlerde özellikle inşaat şantiyelerinde Covit-19’da önemli bir artış gözlemliyoruz…” dedi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 Ocak 2020 tarihi itibarı ile başlayan haftasonu sokağa çıkma kısıtlamaları, yılbaşı da dahil olmak üzere devam ediyor. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi de her gün belirli saatler aralığında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam ediyor.

2020 yılı Mart ayı itibarı ile başlayan ülkemiz ile birlikte tüm dünyayı saran salgın hastalığın yayılmasını önlemek için sokağa çıkma kısıtlamaları uygulandı. Yaz döneminde de kontrollü olarak kısıtlamalar devam etti. Bu süreçte büyükşehirlerden Bodrum başta olmak üzere bir çok kıyı kasabalarına yoğun bir göç başladı. Yaz sezonun bitmesi ile bir çok kıyı kasabası normal nüfusunu ikiye, hatta üçe katladı.

Bodrum’da yerleşik nüfusu 200 binden, 450 bine ulaştı…

4 Ocak itibarı ile hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarının başlaması ile Bodrum’un nüfusunda gözle görülür şekilde önemli bir artış yaşandı ve Ocak ayı sonu itibarı ile Bodrum nüfusu 450 bine yaklaştı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Üretilen çöp miktarı ve su tüketimine bağlı olarak yaptığımız hesaplamalara göre, 200 bin civarında olan kışlık Bodrum nüfusu, 450 bine yaklaşmış durumda. Ocak ayı sonu itibarı ile Bodrum’da en az 430 bin kişi yaşıyor…” dedi.

Sokağa çıkma yasağına rağmen, Bodrum’da trafik hafta içini aratmıyor…

Hafta içi belirli saatler arasındaki ve haftasonu sokağa çıkma kısıtlamalarına rağmen Bodrum’da trafik oldukça yoğun. Yasaklara rağmen zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşanan Bodrum’da özellikle kavşaklarda trafiğin sıkıştığı görülüyor. Bodrum Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü özellikle haftasonu bir çok kavşakta uygulama yapıyor. Gümbet kavşağında saat 16:00 civarında yapılan denetlemelerde çok uzun kuyruklar oluşurken, yaklaşık 10 Emniyet Personeli araçların sokağa çıkma belgeleri olup olmadığını kontrol etmeye çalıştı. Paket servisi yapan motosikletler de durdurularak izinleri ve evrakları denetlendi.

Bodrum’da özellikle İnşaat Şantiyelerinde Covit-19 artışı var…

İnşaat firmaları başta olmak üzere bir çok özel aracında trafikte yer aldığı görülürken, bu kadar çok aracın nasıl olup da trafikte yer aldığı da merak edildi. Sokağa çıkma kısıtlamalarına uyan yurttaşların da bu konuda büyük tepki verirken, kısıtlamalara uymayanlar için denetlemelerin artırılmasını istediler. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Meclis toplantısında; “Son günlerde özellikle inşaat şantiyelerinde Covit-19’da önemli bir artış gözlemliyoruz. Aslında uzun süredir büyük bir sıkıntı yaşamadık. Ancak son dönemde özellikle inşaat şantiyelerinde salgın hastalık artışı olduğu bilgileri geliyor…” şeklinde uyarıda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.