Bodrum Gündem

Ramazanın ilk 2 haftasında kısmi kapanma var

Ramazanın ilk 2 haftasında kısmi kapanma var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma kararı alındığını duyurdu.

Bodrum Gündem Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapılan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ramazan ayının ilk iki haftasında ülke genelinde kısmi kapanma kararı alındığını duyurdu.

Alınan kapanma kararına ilişkin; 65 yaş üstü 18 yaş atı toplu taşıma sınırlaması yeniden getirildi. Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00’dan başlayıp sabah 05.00’e kadar uzatıldı. Zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahate izin verilmezken, sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışında ki tüm kademeler uzaktan eğitime devam edecek. Kafe, kıraathane, çay bahçesi, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecek. Lokanta ve benzeri işletmeler Ramazan boyunca sadece paket servis hizmeti verebilecek. Kına, düğün, genel kurul gibi bütün toplantılar bayram sonrasına ertelendi. Oteller restoranlarında sadece kendi müşterine hizmet verebilecek. Evlerde veya konaklama tesislerinde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştiremeyecek.

Ramazan ayının ilk iki haftasında ülke genelinde yapılacak olan kısıtlama uygulamasına yarın akşam 14 Nisan 2021 Çarşamba akşamı başlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.