Bodrum Gündem

Salgın Hastalığa yakalananlara hayati öneriler

DÖRT AY ÖNCE , KORONA VİRÜSE YAKALANIP ATLATMIŞ BİR KİŞİ OLARAK ,KORONA VİRÜSE YAKALANAN VEYA YAKINLARI YA DA ARKADAŞLARI YAKALANANLAR İÇİN NAÇİZANE ÖNERİLERİM.

1- Hastalığa yakalandığınızda ,her türlü şekerli , ballı , tatlı gıdadan uzak durun.( Virüs bu tür gıdalardan besleniyor.)

2-Mümkünse ilk gün sabah akşam sekiz adet içilen Favipir kullanın. ( Virüsün ciğerlere inmesine engel oluyor) .Diğer sıtma ilacı yüksek tansiyon hastaları için risk içerip,tansiyonun yükselmesine neden oluyor

3- Mutlaka her gün bir adet Coraspin için.Ya da başka bir kan sulandırıcı ilaç kullanın.Bu ilaç pıhtı atıp,kalp krizi veya beyin kanaması geçirme riskini azaltıyor.

4- D vitamini,C vitamini,Magnezyum ve çinko içeren vitaminler alın.Bu vitaminler vücut direncinin ve bağışıklık sisteminin güçlü olmasını hastalığı hafif atlatmanızı sağlıyor.

5- Günde 3-4 litre su içmeye çalışın.Böylece virüsün vücuttan atılması kolaylaşıyor.

6- İyice dinlenin ve iyi uyumaya çalışın.Böylece vücut direnci artıp ,bağışıklık sistemi güçleniyor.

7- Nefes darlığı ve nefes almakta güçlük çektiğinizde mutlaka 112’yi arayın ve hastaneye gidin.Böylece virüsün ciğerlerde fazla tahribat yapması önlenmiş olur.

8- İyileştikten sonra sonra mutlaka akciğer filmi çektirin. Çünkü virüs akciğerlerde hasara neden oluyor.Böylece hasarın boyutu öğrenilmiş olur ve ona göre tedavi başlatılır.

9-Ciğerleri temizlemek için bir alet ile birlikte verilen astım ilacı drajesindeki tozu içinize çektikten sonra, mutlaka ağzınızı çalkalayın .Bu toz iLaç kalıntısı boğazı tahriş edip,ses kısıklığına yol açıyor.

10-Koku ve tat almada kayıp olabilir.Endişe etmeyin.Sonra geri geliyor.

11- Virüse yakalandıktan ( testinizin pozitif çıkmasından sonra ) 5-6 gün geçtikten sonra nefes darlığı ,göğüs ve sırt ağrısı yoksa geçmiş olsun. İyileşme süreci başlamış demektir.

12- Uyku hali,yorgunluk ve bitkinlik hastalığın tipik göstergesidir. Nefes darlığı yoksa endişe etmeyin.Dinlendikçe kendinizi toparlarsınız.

HEPİMİZDEN UZAK OLMASI DİLEĞİYLE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.