Bodrum Gündem

Bodrum’da işaret dili eğitimi veren tek kurum başkanını seçti

Bodrum’da işaret dili eğitimi veren tek kurum başkanını seçti

Bodrum İşitme Engelliler Derneği Genel Kurulu gerçekleştirildi. Gülsem Talay yeniden başkanlığa seçildi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum İşitme Engelliler Derneği işitme engelli bir ailenin evladı olan Coda (ebeveynleri İşitme engelli olan çocuklara verile ad) Gülsen Talay ve bir grup gönüllü tarafından 2017’de kuruldu. 10 Mart 32018’de ise Bodrum İşitme Engelliler Derneği Bodrum Belediyesi Gıda Çarşısındaki dernek binasının açılışı gerçekleştirilmişti.

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Ortaokulunda gerçekleştirilen Bodrum İşitme Engelliler Derneği Genel Kurulunda Gülsem Talay yeniden başkanlığa seçilirken, görev dağılımı şu şekilde belirlendi; Sinan Yıldırım Bodrum İşitme Engelliler Derneği Başkan yardımcısı, Sekreter Sibel Akyol, Veznedar Turhan Borak ve Üye Rahmi Bayram. Bodrum İşitme Engelliler Derneği’nin 59 üyesi bulunuyor.

Gülsem Talay kendini sağır ve dilsilere adamış…

Sağır ve dilsin ebeveynlerin çocuklarına Coda denildiğini kaydeden Gülsem Talay yaşamı boyunca sağır ve dilsiz engellilerin eğitimine adadığını söyledi. Talay; “Halk Eğitimde yıllardır işaret dili öğretmenliği, çocukluğumdan beri de ana dilim işaret dili eğitimi veriyorum. İstanbul’da yaşadığım zamanlarda Sağır Dilsizler Genel Merkezinde Tercümanlık ve Yönetim Kurulunda görev yaptım. Türkiye’nin en eski codalarındanım…” dedi.

Bodrum’da işaret dili eğitimi veren tek kurum…

Başkan Talay Bodrum’da 2004 yılından 2013 yılına kadar Türkiye’de ilk işitme engellilere hizmet veren bir kafe işletti. Daha sonra derneğin etkinlikleri kapsamında duyma engelli bireyleri bir araya getirerek başta işitme engelli bireylere eğitim ve istihdam sağlayıcı çalışmalara imza atılırken, süreç içinde konuşan ve duyan bireylere de işaret dili eğitimi verildi. İşitme engelli kişilerin toplum içinde rahat yaşam ortamı sağlamak gibi birçok projeyi yaşam geçiren Bodrum İşitme Engelliler Derneği eğitim alamamış işitme engeli sağır-dilsiz bireyleri topluma kazandırmak amaçlı ciddi çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.