Bodrum Gündem

Pedasa Antik Kenti ve Leleg yolunda yangın riskine karşı temizlik yaptılar

 

Bodrum Sualtı Müze Müdürlüğü öncülüğünde müze çalışanları ile Pedasa kazı ekibi tarafından yarımadamızda bulunan ve en önemli Leleg yerleşimlerinden olan Pedasa Antik Kenti’nde ve Leleg Yürüyüş yolunda çevre temizliği yapıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İlimizde devam etmekte olan yangınlar henüz tamamen kontrol altına alınamamış ve çevreye yayılmasına engel olunamıyorken Bodrum’un en önemli noktalarından biri olan Pedasa Antik Kenti’ ve Leleg Yürüyüş yolunda müze çalışanları ve kazı ekibi tarafından çevre temizliği yapıldı.

Sabah saatlerinde başlanan temizlik çalışmasına Bodrum Sualtı Müze Müdürü Hüseyin Toprak ve Pedasa Antik Kent kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ile birlikte içlerinde arkeologların da yer aldığı yaklaşık 40 kişi katıldı.

Pedasa Antik Kenti ve Leleg Yürüyüş Yolu boyunca yaklaşık 20 kilometrelik alanı kapsayan bölgede toplanan çöpler pes dedirtti. Mesai saatleri içinde halkın kullanımına da açık olan bölgede; içinde içki ve su şişelerinin de olduğu onlarca poşet çöp toplandı.

Muğla ili genelinde devam eden ve çıkış nedeni bilinmeyen yangınların korku yarattığı ve tedbiren Bodrum kaymakamlığı izni ile böyle bir çalışma yapıldığı alınan bilgiler arasında

LELEG YOLU

Bodrum’da 2 bin 400 yıllık Pedasa Antik Kenti’nin en önemli ticaret yollarından biri Leleg Yolu. Doğal ve tarihi güzelliklerle dolu olan bu yol, şimdilerde turizme kazandırılmak amacıyla projelendirildi. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından gerçekleştirilen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından da desteklenen proje kapsamında, 185 km’lik olan Bodrum Leleg Yolu’nun 22 km’lik olan bölümü açıldı.

Pedasa Antik Kenti’nden başlayan 185 km’lik yol, Muğla, Aydın ve Denizli illerini kapsıyor. Bodrum Leleg Yolu’nda yürüyüş yolunun yanı sıra, 20 km’lik bisiklet yolu, kamp alanları ve seyir teras alanları da yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.