Bodrum Gündem

Bu Çağın Futbolcu Fiziği İşte Budur!

Henüz 21 yaşında. Norveçli. 1.94 boyu var, kilosu ise 86. Fotoğrafını gördüğünüz bu genç adam, Alman Dortmund takımının yıldız futbolcusu Erling Haaland. 64 maçta 64 gol atabilmiş büyük bir yetenek.

Muhtemelen bir-iki yıl sonra, dünyanın golcü starları; Ronaldo, Messi, Mbappé ve Lewandowski’yi sollayarak 1 Numara’ya oturacak.

Haaland üst baldırından ağır bir sakatlık geçirdi. Sakatlığının rehabilitasyonu için, sıcak havaya, İspanya’ya gönderdiler. Bu fotoğrafı da İspanya’dan paylaştı. Alman Bild gazetesi de haberleştirdi.

Mesele çok uzun boylu olup olmaması değil. Bu genç futbol yıldızının muhteşem adalelerine bakın. Her bir adale için yıllardır büyük emek harcanmış, müthiş disiplinli bir çalışma sonucunda bu vücuda ulaşmış.

Tabii bu adalelere sahip bu genç adam koşmaya başladığı zaman da tutulamıyor ve müthiş kıvrak çalımlarıyla rakip defansları hallaç pamuğu gibi atıp, topu filelerle buluşturuyor.

Çağımızın gerçek futbolu, artık en uçtaki hücum oyuncusu dâhil, kaleciler hariç tüm futbolcuların 90 dakika boyunca iki kale arasında durmaksızın koşmaları ve hatasız paslaşmaları ile oynanıyor.

Artık böyle adalelere sahip değilsen, dünya klasmanına giremezsin.

Bir bizdeki futbolcuların fiziklerine bak, bir de Haaland’a. Örneğin Ozan Tufan. Haaland’ın yanında mahallenin tombik çocuğu gibi kalıyor.

Daha ince yapılı futbolcularımızın hiç birinde ise bu adale zenginliği yok.

Bu arada Bild gazetesinin yalancısı olarak şunu söyleyeyim:

Bayern Münih’in golcüsü Lewandowski 3-4 yıl daha futbol oynamayı ve kariyerini de, Real Madrid, Man. City, ya da Paris St. Germain’de tamamlamayı düşünüyormuş. Bayern Münih de Haaland için şimdiden 150 milyon Euro’yu gözden çıkarmış. Mancester City’nin de Haaland ile ilgilendiği de, gelen haberler arasında. Ancak Haaland, transfer konusunda tek bir kelime etmiyormuş.

Haaland’ın tam iyileşme süreci muhtemelen sezon sonuna kadar sürecek ve muhtemelen de 2022-2023 sezonunda başka bir takımın formasını giyecek.

Dedim ya, Alman Bild gazetesinin yalancısıyım!

Şansal Büyüka’dan Mesaj Var…

Şansal abiye yazılarımı Whatsapp’dan gönderiyorum. Bakın bu haberime hangi yorumu yaptı:

“Türkiye’nin atletik futbola dönmesi lazım… Daha hızlı, daha çabuk, daha hareketli…

Daha… Daha… Daha…

Bizim modeli geçmiş hocalara ve futbol dünyasına anlatamıyoruz…

Çok gerideyiz… Sürekli şımartıyoruz, imtiyazlı bir zümre yaratıyoruz, asla karşılığını alamıyoruz…”

15 Ekim 2021-Cuma-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.