Bodrum Gündem

Rektör A. Necmettin Atsü İle Şairler Görüşmesi

Ülkemiz içinde uygar düşüncelerin çağdaş ilerlemelerin bir an yitirmeksizin yayılması ve gelişmesi gerektir. Bunun için bütün bilim ve fen adamlarının bu konuda çalışmayı bir namus borcu bilmesi gerekir. 

Öğretmenlerimiz ozanlarımız edebiyatçılarımız ulusa bu felaket günlerini ve onun gerçek nedenlerini açık ve kesin olarak yazıp söyleyecekler bu kara günlerin dönmemesi için dünya yüzünde uygar ve çağdaş bir Türkiye’nin varlığını tanımak istemeyenlere onu tanımak zorunda olduğumuzu anımsatacaktır.”

Mustafa Kemal Atatük

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Kaliteli İnsan Prof. Dr. A. Necmettin Atsü ile telefon konuşmamız sonrasında şiir yazanlar ya da şairler, makamlında görüşme olanağımız gerçekleşti. Sayın Rektörle şimdilik üç şair bir araya geldik.

İlgisi ve konukseverliği mutlu etti! Dördüncü Şair ve Kent Üniversitesi’nin Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nilhan Atsü’ nün pazartesi günü dersleri olmadığından aramızda bulunamadı. Şiir kitabı basım aşamasında olan Şair A. Nilhan ATSÜ’ nün de Kent Üniversitesinde düzenlenecek etkinlikte aramızda olacağı izlenimini edindik.

Kimlerle ve görüşme nedeni? Sorusu akla gelebilir. Şair ve Yayıncı Dilki Kitap’tan Aleni Ali ve Mustafa Dilki kardeşler ile beraberliğimizde hem nezaket ziyareti hem de tasarlanan bir etkinlik üzerinde düşünce alış verişi yapıldı.

Taksim’de o görkemli yapıların oluşturduğu Eski Alman Hastanesi’nin yerinde öğretimini sürdüren Kent Üniversitesi, gözlemimize göre; öğrencilerinin varlıklı kesimden geldiklerini saptadım. Okulların kayıtları sırasında Sayın Rektörün ulusal TV kanallarındaki göz ve gönül dolduran konuşması, öğrenci sayının da artmasında etkili oldu kanısındayım. Ayarıca, görebildiğimiz kimi çalışılanların saygılı, sempatik ve anlayışlı oldukları bir başka olumlu izlenim olarak bize yansıdı!

İstanbul Kent Üniversitesindeki Bölümler

Lisans

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
İşletme (İngilizce)
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce)
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce)
İç Mimarlık

Ön Lisans

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Eczane Hizmetleri
Patoloji Laboratuar Teknikleri
Tıbbi Laboratuar Teknikleri
Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

Prof. Dr. Nemci Atsü, becerikli ya da usta bir ürolog… Geçmişte görev yaptığı özel hastanede ameliyatımı gerçekleştirdi. Bir başka ameliyatımda başucumdan ayrılmadı. İnsancıl olduğu kadar özverili de… Şimdilerde dünyamızdan olmayan anne ve babasını yakından tanıdım. Babası beni çok sevdi! Bu kurumdaki görevinde Sn Rektör’e esenlikler dilerim.

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.