Bodrum Gündem

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, dünyayı tüm bireyler için yaşanabilir kılmak, daha duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla farkındalıklar oluşturmak ve insanlığın her bir ferdine engelsiz bir yaşam sunabilmek adına yeni fırsat ve imkânlar sunmakta olduğunu belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı;

“Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur olarak görülmemeli aksine desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu kapsamda sosyal devlet anlayışıyla son yıllarda hayata geçirilen adımlar engelli kardeşlerimize verilen değerin ve önemin bir göstergesidir. Bizler de engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmek, toplumla bütünleşmelerini, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri yıkmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz.  

Bu düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilere yönelik farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle, gurur veren başarılara imza atan, her durum ve şartta mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek topluma örnek olan kardeşlerimize ve fedakâr ailelerine sağlık, mutluluk temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.