Bodrum Gündem

Hediye Paketini Aldık Hamdolsun!

2022’ye umutla girdik.

Aaa bir baktık; daha yeni yılın ilk günü olan bugün kapılarımızın önünde birer hediye paketi var. Üzerinde, “İktidardan sevgilerle” yazıyor!

Paketi heyecanla açtık, bir de ne görelim; ucu sivri bir kazık, üzerinde de yazılar ve rakkamlar var.

Benzine, motorine, LPG’ye, doğal gaza, elektriğe zam, köprülerden de artık gidiş-dönüş parası alınacak şeklinde bir zam daha yazıyor.

Miktarlar da inanılmaz yüksek.

Ucu sivri kazığın dibinde de, “Hayırlı olsun inşallah!” yazıyor.

Sen misin yeni yıl için umutlanan, ben de senin umutlarını böyle söndürürüm dercesine…

Evet bugün Halk TV gibi gerçek haberleri açan vatandaşların birçoğu, yapılan zamları görünce, kafasında böyle bir hediye paketi canlandırdı.

Sonra da o vatandaşlar şunları düşündü:

Siz umutlarımızı söndüremeyeceksiniz; ahdımız olsun ilk seçimde sizi bir daha kafalarınızı çıkaramayacak şekilde sandığa gömeceğiz.

Ha, bazılarına da bir notum var:

İlerideki günlerde, haftalarda ve de aylarda; sakın demokrasi dışı işler filan da akıllarınıza gelmesin; biz egemenliğini düşmanla savaşarak kazanan bir halkız; demokrasiyi yok etmeye çalışan kim olursa olsun, kafasına balyoz gibi inmeyi de biliriz.

Kimseyi sömürmeyen, dini kötü emellerine alet etmeyen, herkese dürüst davranan, gerçek adaletten ayrılmayan, kul hakkı gibi haramlara el uzatmamış yani kısacası hırsızlık yapmamış olan herkesin yeni yılı bütün bu acımasız zamlara rağmen tekrar kutlu olsun.

Ve de sakın umutsuzluğa kapılmayın!

1 Ocak 2021-Cumartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.