Bodrum Gündem

BODTO Başkanından 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajı

BODTO Başkanından 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajı

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Kadınların toplumdaki yerinin aynı zamanda o toplumun gelişmişliği için bir gösterge olduğuna işaret eden Başkan Kocadon ticari hayatta kadın yöneticilerin ve kadın çalışanların artması gerektiğine de dikkat çekti. BODTO Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadın korunması gereken bir varlık değildir. Öncelikle bu zihniyet değişmelidir. Kadının sahibi ancak kendisidir ve yeri geldiğinde kendini koruyabilecek şekilde hem yasal hem toplumsal fırsatlara sahip olmaya hakkı vardır.

Kadınlar eğer fırsat yaratılırsa gücünü ortaya koyabilen ve her işin üstesinden gelebilen kişilerdir. Bunun için öncelikle ülkemizde kadın erkek ayırt etmeden eğitim seviyesi arttırılmalıdır.

Kadınlar toplumda annelik vasıfları gereği erkeklerden çok daha fazla sorumluluk almak durumunda kalmıştır, bu noktada kadının yükü her zaman erkekten fazla olmuştur. Kadınlara bu sorumluluğu gereği ev ve iş yaşamı arasında denge kurabilmesi için daha fazla yasal hak ve teşvik tanınmalıdır.

Umuyorum ki kadınlar hem ülkemizde hem de tüm dünyada hak ettiği değere kavuşur…

Sezgisi, aklı, cesareti, çözüm yeteneği ve merhameti ile toplumu yetiştiren, geliştiren ve ileriye taşıyan kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile saygıyla selamlıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.