Bodrum Gündem

Erol Manisalı’nın bastonları Schneidertempel Sanat Merkezi’nde

Prof.Dr.Erol Manisalı’nın baston koleksiyonundan oluşan sergi 7 -24 Nisan 2022 tarihleri arasında Karaköy’deki Schneidertempel Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Bodrum Gündem Haber

Prof. Dr. Erol Manisalı’nın baston koleksiyonundan oluşan sergisi Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıldı. Okurları ve yakınlarının katıldığı sergide yirmi beş adet antika baston sergileniyor. Sergide yılan figürlerinden lüle taşına, kehribardan aslana, köpekten ördeğe kadar figürler bastonları süslüyor.

Sergi açılışında Prof.Dr. Erol Manisalı, Vefa Lisesi Mezunları Derneği ve İktisat Fakültesi Mezunları Derneği’ne armağan ettiği “Fatih’ten Beyoğlu’na Benim İstanbul’um” adlı son kitabını sergiye katılan ziyaretçilere imzaladı.

Erol Manisalı, Vefa Lisesi’nde okuduğu yıllarda, hâkim olan dedesi Hüseyin Bey’in miras bıraktığı gümüş başlı bastonla başlamış koleksiyona. Üniversite hocalığının başından bu yana, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’daki ziyaretlerinde sokak satıcılarından eskicilere, müzelerden galerilere kadar bastonları incelediğini ifade eden Prof. Dr. Erol Manisalı “evimde duran bastonları sergilemek, dostlarla paylaşmak istedim, on bastonu da kendim tasarladım. Umarım beğenirsiniz” dedi.

Bastonun, insanı doğaya tarihe ve arkeolojiye kaynaştıran köprü olduğunu belirten Manisalı, “3 bin yıl öncesinin Mısır’ını, firavunlarını anlamak istiyorsanız bastonlarını bilmek zorundasınız. Devrek’in ve yöresinin sanatını ve zanaatını da bastonsuz hiç anlayamazsınız” diyor.

Sergi 24 Nisan’a kadar pazartesi günleri haricinde her gün 11.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.