Bodrum Gündem

Bodrum’da ‘Gezi’yi Savunuyoruz’ eylemi yapıldı

Gezi Parkı Davası’nda dün verilen hapis cezası kararlarının ardından Bodrum’un da aralarında olduğu Türkiye’deki pek çok il ve ilçede  “Gezi’yi Savunuyoruz” eylemi gerçekleştirildi.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meydanında saat 18:30’da başlayan eyleme CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Emek Partisi Muğla İl Başkanı Nuri Ali Koç, Türkiye İşçi Partisi Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, Yeşil Sol Parti Muğla Eş Sözcüsü Süreyya Türkoğlu, HDP ilçe eş başkanı Zuhal Macit, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan, Bodrum Belediyesi CHP’li meclis üyelerinden Emre Köroğlu, Mustafa Coşkun, Emel Çakaloğlu ile beraber yaklaşık 300 kişi katıldı.

Bodrum Belediye Meydanını dolduran kalabalık adına Bodrum Emek Partisi Muğla İl Başkanı Nuri Ali Koç, ortak bir basın açıklaması okudu.  Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan yapılan basın açıklamasının ardından CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve Türkiye İşçi Partisi Muğla İl Başkanı Volkan Çetin’den vatandaşların meydandan ayrılmasını istedi. Başta meydanı boşaltmak istemeyen gurupla emniyet birimleri arasında gerginlik oluştuysa da basın açıklaması olaysız sona erdi.

Bodrum Emek Partisi Muğla İl Başkanı Nuri Ali Koç yapılan basın açıklamasının detayları şöyle;

Dün sonuçlanan gezi davasında verilen cezalar, tek adam rejiminin “ Adalet” cilasının son kalıntılarını da dökmüştür. Tarihe kara bir gün olarak geçmiş, yargılama suçu işlenmiştir. Artık mahkemelerden adil bir karar beklemek , bağımsız bir yargıdan söz etmek olanaklı değildir.

Daha önce beraat kararları verilen Gezi davasında olmadı baştan denilerek sarayın ve siyasi iktidarın yetkililerinin talimatları doğrultusunda hukuk dışı ve geçersiz delillere dayanarak ve siyasi saiklerle  verilen cezalar  halk nezdinde yok hükmündedir. Kabul etmiyoruz.

Verilen bu cezalar adalet, demokrasi, bağımsızlık talebi olanlara, eşitlik , özgürlük ve barış  isteyenlere, iş – ekmek talep edenlere , havasına ,suyuna ,toprağına, zeytinine, ormanına  sahip çıkanlara  gözdağıdır. Gezi direnişine katılan milyonlara gözdağıdır. Verilen bu cezaları bizlere verilmiş sayıyoruz ve kabul etmiyoruz.  Hepimiz Gezideydik !

İşsizliğin, yoksulluğun kol gezdiği , ekonomik krizin yükünün halkın sırtına yıkıldığı şu günlerde AKP- MHP iktidarı kaybedeceğini ön gördüğü seçimler öncesi 07 Haziran – 01 Kasım 2015 tarihleri arasında olduğu gibi korku iklimi yaratma çabası içerisindedir. Ama nafiledir, beyhudedir.

Açıklanan ağır cezalar insanların aynı taleplerle bir daha sokağa çıkmaması için verilmiştir. Ancak bizler hak ve özgürlük mücadelemizden geri durmayacağız. “ Her yer Gezi ! Her yer direniş !” demeye devam edeceğiz. Gezi geçmişte kalmış değil, hafızamızdan silinmemiştir.

HER YER GEZİ, HER YER DİRENİŞ !

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ !

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.