Bodrum Gündem

16.Bodrum Uçurtma Festivali 8 Mayıs’ta

16.Bodrum Uçurtma Festivali 8 Mayıs’ta

Pandemi sebebiyle iki yıl ara verilen Bodrum’un en büyük halk organizasyonu yediden yetmişe her yaştan Uçurtma Sever ile buluşmak için gün sayıyor.

Bodrum Gündem Haber

8 Mayıs pazar günü Anneler Günün de saat 10:00’dan itibaren Gümbet Yeldeğirmeni mevkiinde başlayacak etkinlikler aralıksız saat 17:00’a kadar devam edecek.

Bodrum Semaları Binlerce Rengârenk Uçurtmalar İle Renklenecek…

Her yaşta insan çocukluğuna dönerek Uçurtma ile birlikte Engelleri gökyüzünde kaldıracak. Bu sene “Bilgini Paylaş” sloganıyla binlerce katılımcı eğitim için Uçurtmalarını gökyüzüne salacak. 16.Bodrum Uçurtma Festivalinde Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından satılacak Uçurtmalara ödenecek ücretlerin tamamı okula gelir olarak bağışlanacak. Her Uçurtmanın eğitim için bir tuğla olacağı Festivalde yerel sanatçılardan müzikler, Palyaço gösterileri, yüz boyama, uluslararası dansçılar, folklor gösterisi ve ilk kez seyirci ile buluşacak Bodrum Uçurtma Orkestrası muhteşem bir performansla izleyenleri büyüleyecek.

“Bilgiyi paylaşalım” sloganıyla bu yıl yola çıkan festival bu yılda Miyase Karlıova Organizasyon öncülüğünde Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Belediye Başkanlığı işbirliği ile ve birçok kurumsal firmanın gönüllü olarak desteği ile gerçekleşecek. Her yıl olduğu gibi Bodrum’un resmî Yılın Annesi yine Ortakent Yahşi Engelliler Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından belirlenecek. Ayrıca Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte oluşturulan jüri tarafından Uçurtma Yarışmalarında birçok bisiklet sahibini bulacak.

16.Bodrum Uçurtma Festivali ile ilgili açıklamada bulunan Miyase Hakalan Karlıova; “8 Mayıs Anneler Günün de pazar Annenize çocukluğunu hatırlatmanın en güzel hediye olduğunu düşünüyorsanız ve Onun çocuk ruhu ile buluşmanın verebileceğiniz en büyük hediye olduğuna inanıyorsanız Bodrum Gümbet Yeldeğirmenleri mevkisinde hem eğlenceli zamanlar geçirmek hem de eğitime katkıda bulunarak bilgiyi paylaşmak adına katkı içim Sizleride tüm ikramların ücretsiz olduğu 16.Bodrum Uçurtma Festivaline davet ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.