Bodrum Gündem

Lokum pilavı, keşkek nasıl gidecek bu göbek?

Lokum pilavı, keşkek nasıl gidecek bu göbek?

5 ADIMDA KARIN YAĞLARINDAN KURTULUŞ

Yaz mevsiminin kapıda olması, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte herkesi bir telaş sardı. Maalesef çoğu kişinin ortak derdi karın bölgesi yağlanması. Fakat günlük yaşamımızda yapacağımız ufak tefek değişimlerle bu yağlarımızdan kurtulmamız mümkün. Gelin bu 5 adımı birlikte inceleyelim;

1-BASİT ŞEKER YERİNE TAM TAHILLAR

-Basit şeker içeren gıdalar tükettiğinizde kan şekeri seviyenizde müthiş bir artış ve hızlı bir düşüş yaşanıyor. Bu da kısa vadede tekrar acıkmanıza ve insülinden kaynaklı karın çevresi yağında artış yaşamanıza sebep oluyor. Günlük yaşamınızda sürekli beyaz şeker, beyaz un ve bunlardan yapılmış yiyeceklere yer vermek yerine tam tahıllarla, baklagillerle hem günlük aldığınız lif oranını arttırmış olursunuz hem de kan şekeri seviyesini maksimum oranda dengede tutmuş olursunuz. Ayrıca gizli şekere de oldukça dikkat. Örneğin çay ve kahvenize şeker eklemiyor olabilirsiniz ancak yanında tüketeceğiniz paketli bir gıda yüksek oranda basit şeker içerebilir.

2- SAĞLIKLI YAĞLARLA,YAĞ YAKMAK MÜMKÜN

-Karın yağlarını yakmak için de yağ tüketmek şart. Burada özellikle   avokado, fındık, badem, ceviz, zeytinyağı gibi tekli doymamış yağ asidi kaynaklarından yararlanmalısınız. Kırmızı et, tavuk, tereyağı gibi doymuş yağ asidi kaynaklarını sınırlı tutup kolesterol seviyemizi de denge altına almalıyız. Ara öğünlerinizde ve yemeklerinizde fındık, badem, zeytinyağı gibi kaynaklara yer vermelisiniz.

3-İSMİ YABANCI, İÇERİĞİ TANIDIK ‘TERMOJENİK GIDALAR’

Acı biber, karabiber, yeşil çay, zerdeçal, zencefil, tarçın gibi yağ yakımına destek ve kurtarıcılar. Bu gıdalar termojenik etki yaratarak metabolizmanızı hızlandırır, yağ yakımına destek olur. Özellikle yağsız protein kaynakları ile tüketildiklerinde karın çevresi yağlanmasının azaltılmasında önemli rol oynarlar.

4-YEŞİLLİKLER KURTARICIMIZ

Yeşil yapraklı sebzelere, taze meyvelere bu konuda tam anlamıyla güvenebiliriz ancak meyve porsiyonlarına dikkat. Özellikle sıcak havaların gelmesiyle serin meyvelere yönelip porsiyon miktarlarında artış yaşayabilirsiniz. Unutmayın ki meyveler de bizim için karbonhidrat kaynağıdır ve fazlası yağ olarak depolanmaktadır. Maydanoz, dereotu, marul, tere, salatalık gibi sebzeleri gün içinde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

5-YAĞLARI YAKTIK,PEKİ SU İÇMEDEN ATABİLİR MİYİZ ?

Bol su tüketimi, yağ yakımı gerçekleştikten sonra oluşan atıkları vücuttan uzaklaştırmanın en iyi yoludur. Kısacası bol su tüketmeden yağ yakımının tüm evreleri bitti diyemeyiz. Günlük minimum tüketilmesi gereken su miktarı kilogram başı 30 ml’dir. Örneğin 60 kg bir kişi için günlük minimum 1,8 litre su tüketimi kesinlikle şarttır.

Diyetisyen Miray Aker

Yorumlar

  1. Seda dedi ki:

    Online diyete çok inanmıyordum ama sayenizde çok güzel kilo verdim teşekkür ederim🥰