Bodrum Gündem

15 yaşındaki Arda Karakurt’un ölümü ile ilgili dava görülmeye başlandı

15 yaşındaki Arda Karakurt’un ölümü ile ilgili dava 10 Ağustos 2022 (bugün) Çarşamba günü saat 10:00 itibarı ile görülmeye başlandı.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Kurban Bayramın ilk günü sabah saatlerinde İslamhaneleri Mahallesi Bodrum – Turgutreis karayolunda meydana gelen kazada; 15 yaşındaki Arda Karakurt, Bodrum istikametine seyreden Ali K. idaresindeki 48 T 7176 plakalı ticari bir taksinin çarpması sonucu metrelerce savrularak ağır şekilde yaralanmıştı. Arda Karakurt üç gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Ancak yapılan tüm müdahalelere karşın yaşama tutunamadı.

Bu davaya bakan Yargıcın rahatsızlığı nedeniyle, Arda Karakurt’un davasında başka bir Yargıç görevlendirildi. Arda Karakurt’un ailesi tarafından mahkemeye kaza anı ve sonrası ile ilgili görüntülerin sunulduğu, ancak üç görgü tanığının bu duruşmada dinlenemediği öğrenildi. Kazayı yapan Ali K.’nın tutukluluğunun devamına ve duruşmanın 19 Ağustos 2022 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Duruşma sonunda adliyeden çıkan Arda Karakurt’un annesi Pembegül Başarır, elinde evladının fotoğrafına sarılarak “Ben bu acıya dayanamıyorum. Adil bir karar verilsin!” şeklinde acı içinde haykırdı.

Ailesinin avukatı Mehmet Güner taksi sürücüsünün kaza esnasında çok hızlı gittiğini iddia ederek üç görgü tanığı olduğunu söyledi. Avukat Güner; “Bildiğiniz gibi bayramın birinci günü saat 07.10 civarında Arka karşıdan karşıya geçerken sanık 50 kilometre olması gereken yerde 116 kilometre hızla araç kullanırken çocuğumuza çarpmış ve ölümüne neden olmuştur. Çarpma anında kamera kaydı bulanamadığına dair jandarma tutanağı oluğu için sanık ve müdafileri her şekilde kamera kaydı olmadığını düşünerek bir savunmaya kalkıştılar, hızlarının 70-80 kilometre olduğunu, 65 kilometreye kadar da düşebileceğini ileri sürdüler, ancak biz olaydan sonra 3 adet kaza anına ve öncesine ait kamera kayıtları bulduk. Mahkeme bunları izledi ve sayın savcımız ‘100 metre uzaktan görmen gerekiyor, nasıl görmedin, nereye bakıyordun? Hiçbir engel yok, niçin görmüyorsun’ diye ısrarla sordu. Sanık çocuğun geldiği yönden araç geldiğini söyledi ama orada araç yoktu. Çocuğun bir aracın önünden çıktığını söyledi, eyle de bir araç yoktu. Sanık bu kazanın olmasını engelleyecek frene başvurmadı. ‘Olursa olsun, ölürse ölsün’ tavrıyla kazanın gerçekleştiği ortaya çıktı. Biz bu konuda sanığın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını talep ettik. Bununla ilgili sayın mahkeme gelecek mahkemede karar vereceğini söyleyerek talebimizle ilgili kararı 19 Ağustos 2022 saat 11.00’deki duruşmaya erteledi. Getirmiş olduğumuz tanıkları dinlemediler. Bugün duruşmaya çıkacak olana hâkimin Covid testi pozitif çıktığı için son dakikada yeni bir hâkim duruşmaya çıktı. O da dosyaları inceleyemediği için en yakın zamana erteledi. 19 Ağustos’taki duruşmada bizim bildirdiğimiz ve olayı birebir gören 3 şahit dinlenecek. Biz Ağır Ceza Mahkemesi’ne yansıyacağı kanaatindeyiz. Sanığın basit taksir veya bilinçli taksirle alacağı cezanın 4-5 kat daha fazlası olan olası katla TCK’nın 21. Maddesi’nin 2. Fıkrası’na göre Ağır Ceza Mahkemesi’nde kasten adam öldürmekten yargılanmasını talep ediyoruz. Tutukluluğu devam ediyor. Bugün sadece kamera kayıtları izlendi…” dedi.

Avukat Güner davanın sonucu ile ilgi bir öngörünüz var mı şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi; “Bu davada iki pozisyon var. Birincisi; bizim savunduğumuz şekilde olayın geliştiği kabul edilirse 20 yılı aşan bir ceza alması söz konusu olabilir. Bu tip olayların çok vicdanları yaraladığını biliyoruz. O yüzden hâkim ve savcılarından ellerin taşın altına sokarak bu tip olaylarda ‘Taksirle ölüme neden olmak’ maddesine yerine ‘Olası kastla adam öldürme’ maddesini uygulamalarını talep ediyoruz…”

Diğer yandan duruşmanın başlamadan önce Adliye önüne gelen kazayı yapan ve tutukluluğunun devamına karar verilen taksici Ali K.’nın yakınları sessizce duruşmanın sona ermesini beklediler. Tutukluluk kararının devamına karar verilmesi nedeniyle de taksici Ali K.’nın genç eşi gözyaşlarına boğuldu.

Herhangi bir gerginlik yada taşkınlık olma olasılığına karşı resmi üniformalı iki polis memuru da adliye önünde iki grubun arasında beklediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.