Bodrum Gündem

YEEP Toplantıları Gerçekleştiriliyor

YEEP Toplantıları Gerçekleştiriliyor

Bodrum Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında belediye müdürlüklerinde Yerel Eşitlik Eylem Planı ile ilgili toplantılar gerçekleştiriliyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın 6 Temmuz 2022 tarihinde kamuoyuyla paylaştığı #YerelEşitlikEylemPlanı kapsamında, Bodrum Belediyesi bünyesinde yer alan müdürlüklerle planın uygulama süreçlerine ilişkin ilk adım toplantıları 26-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Eylem planının etkin bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla yapılan toplantılar, Yerel Eşitlik Eylem Planı Danışmanı İlknur Üstün’ün katılımıyla gerçekleşirken Bodrum Belediyesi’nde var olan müdürlükler üzerinden hayata geçirilecek uygulamalar hakkında konuşuldu.

Ana perspektifi toplumsal cinsiyet eşitliği olan ve çocuk, engelli, yaşlı gibi dezavantajlı grupların belediye hizmetlerinden eşit ve ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşayabilmelerine yönelik bir yol haritası oluşturan Yerel Eşitlik Eylem Planı, Bodrum Belediyesi’nin yetki alanlarının bütününe ilişkin olarak hazırlık sürecinde olduğu gibi uygulama sürecinde de yönetim birimlerinin bilgi ve deneyimlerinden faydalanıyor.

Belediye müdürlükleriyle YEEP kapsamında yapılan toplantılarla ilgili konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, toplumsal cinsiyet eşitliğini odağa alarak katılımcılığı sağlamak ve kurumsal düzenlemeleri de beraberinde getirmek için bu planın gerekliliklerini yerine getirmenin önemine değinerek “Kurum içinde önemli toplantılar gerçekleştiriyoruz. Çünkü bizler, toplumsal cinsiyet eşitliğini bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Personelimizin bu konudaki görüş ve düşünceleri çok önemli. Onları hem YEEP’in içeriği hakkında bilgilendiriyor hem de fikir alışverişinde bulunuyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği prensibini yerel yönetimlerce yerleştirmek ve Bodrum’u eşitlikçi ve şiddet üretmeyen bir kent olarak görmek için çalışmalarımız hızla devam edecek.” dedi.

Toplantılara aktif katılım sağlayan Müdürlükler:

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü,  Bilgi İşlem Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.