Bodrum Gündem

Başkan Kocadon’dan Yeni Yıl Mesajı

Başkan Kocadon’dan Yeni Yıl Mesajı

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, 2023 yılına girerken yeni yıl mesajı yayınladı: “Bodrumlu tüccarların 2023 yılını kutlar, ticari yaşamlarında olumlu gelişmelerin olacağı yeni bir yıl geçirmelerini temenni ederim.” diyen Başkan Kocadon,  geleceğe dair umudu kaybetmeyip yapıcı olmak gerektiğine işaret etti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon mesajının devamında şunları kaydetti:

“Zor bir yılı geride bırakıyoruz. Pandemi, ekonomide yaşanan olumsuzluklar tüm işlerimizi ve hepimizi derinden etkiledi. Buna rağmen yılmadan çalışmaya devam etmeliyiz.

Dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde yaşadığımızı da unutmayalım. Bodrum her daim herkese ümit, neşe ve hayallerini yaşama fırsatı vermiştir. Biz de bu güzelliğe karşı sorumluluğumuz olduğunu bilelim.

2023 yılının tüccarlarımıza farklı avantajların sunulduğu verimli bir yıl olmasını diliyorum. Gerek krediye ulaşım imkanı, gerekse yatırım olanaklarının iyileştirilmesi bizler açısından çok faydalı olacaktır.

Ayrıca önemle dikkat çekmek isterim ki ‘Yeşil Mutabakat, İklim Değişikliğine Uyum ve Sıfır Atık” konuları ticari yaşamlarımızı her zamankinden fazla etkileyecektir. Buna karşı üyelerimizi bilinçlendirmek Odamızın faaliyetleri arasından yer almaktadır. Bu konuda hazırlıklarımızı yapmaktayız.

Bunların yanı sıra turizm profesyonellerinin beklentileri 2023 yılının bir önceki yıla göre daha verimli geçeceği şeklindedir. Bodrum’un turizmde yükselen ivmesine devam edeceği aşikardır ancak bunun yanında iyi bir koruma-kullanma dengesinin de yaratılması gerekmektedir. Doğal alanlarımız aynı zamanda geleceğimizin de teminatıdır, tahrip olmuş bir çevrede turizm yapılması da söz konusu olamaz. Bu anlamda Bodrum’daki doğal alanlarımıza gözümüz gibi bakmalı bunu önceliğimiz haline getirmeliyiz.

Bodrum gerekli altyapı, üst yapı iyileştirmeleri ve iyi bir planlama ile Dünyanın bir numaralı turizm destinasyonu olmaya adaydır. Tarihimiz, kültürümüz, temiz havamız, denizimiz ve saymadığım daha nice kültürel ve doğal mirasımız ile Bodrum bizim gözbebeğimizdir. Onu korumak ve geleceğe taşımakta en büyük görevimiz.

Herkese farkındalıkla dolu bir yeni yıl dilerim.

2023 yılı kutlu ve mutlu olsun!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.