Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ahmet Aras’a siyasi yasak mı geliyor?

    Biraz espirili bir başlık. Suç duyurusunu duyunca ve Bodrum’da İstanbul’dan sonra rant getiren ikinci yer olduğu için acaba dedim.

    Çünkü İstanbul Anakent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başına gelenler hala Türkiye gündeminde.

    Türkiye’de artık suç duyuruları olağan oldu. Bir inşaat şirketi, hakkı olduğu gerekçesiyle inşaat ruhsatını iptal eden Belediye Başkanı ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunabiliyor.

    Oysa ruhsat almadan inşaat alanında istediği gibi at oynatan müteahhit şirket hakkında ise suç duyurusunda bulunan yok.

    Şok bir açıklama

    Her zaman kamu kuruluşlarının suç duyurusunda,  bulunmasına alışık olduğumuz için Bodrum’da Cengiz Holding’in Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindeki belediye sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklayınca, ilk aşamada şok oldum.

    Ancak iktidara yakınlığı İle bilinen Cengiz Holding’in bu gücü oradan aldığı izlenimi verdi ve normal olarak değerlendirdim.

    Aksi halde alışık olduğumuz bir müteahhitlik şirketi, belli kalıplar içerisinde kalıp olayı tırmandırmak istemezdi.

    Demek ki Cengiz Holding’in, “güvendiği dağlar var.” Buradan onu anlıyoruz.

    Daha önceki yazımda da konunun bu boyuta çıkacağı tahmin ediyordum.

    Ancak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindeki yetkililer hakkında suç duyurusu boyutuna çıkan yaklaşım ise çizmeyi aşan bir davranış oldu.

    Eğer Ahmet Aras, suçlu sayılırsa ne olur?

    Günümüzün en güncel konusu olan İstanbul Anakent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi siyasi yasaklı mı olur? Burası Türkiye olur mu olur. İstanbul’dan sonra en rant getiren yer Bodrum olduğu için ve iktidarda da hak, hukuk, adalet tanımayan bir iktidar olduğu için her şey mübah sayılır.

    Kanunun kestiği parmak acımaz derler ya, artık konu o noktada.

    Hiçbir şey hukukun üstünde değildir. Yeter ki hukuk, tarafsız ve adil olsun. Bütün temennimiz böyle. Çünkü ortada bir güzel doğa ve Bodrum’un en güzel koyu ve akciğeri var.

    Ahmet Aras’ı bir linç etmedikleri kalmıştı.

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, gelen ağır tepkiler üzerine siyasi kariyerini de riske atarak,  Cengiz Holding’in Cennet Koyundaki inşaatı için inşaat ruhsatı vermesine vermişti. Tabii ki Bodrum Belediyesi’nin, hukuk bürosunun da görüşünü alarak.

    Ancak konu Ahmet Aras olduğu için siyasi konumu gereği, yıpratılması gerekiyordu. Adeta bir bedel ödetmek adına her şey söylendi.

    Ahmet Aras, neden Ankara’ya çağrılmış?

    Yok dendi ki, Ahmet Aras, bu nedenle Ankara’ya apar, topar çağrıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldığı tepki üzerine hemen verilen inşaat ruhsatını geri çekti. İşin asıl kahramanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur bile dendi. Yok bu işin arkasında başka kahramanların olduğu v.s gibi şeyler yazıldı, çizildi.

    “Yazıklar olsun bile” dendi

    Ahmet Aras’ın gözünün içine bakılarak yüksek sesle “ Yazıklar olsun” bile dendi.

    Ahmet Aras’ta istenileni hemen yaptı ve inşaat ruhsatını geri çekti. Tabii çektirenler, onurlandı ve gururlandılar aynı zamanda kahraman ilan edildiler.

    Peki, şimdi ne yapılmalı?

    Madem bir sürü şeyler söylendi ve yapıldı. Bunu yapanlar,  aslanlar gibi Ahmet Aras’ın etrafında kenetlenmeli. Gazetecisinden, sivil toplum örgütlerine, çevre örgütlerinden, mimar odalarına kadar herkes tek vücut tek ve tek yürek olmalı.

    Madem ki, Cennet Koyuna, inşaat ruhsatı verildiği için Bodrum’u ayağa kaldıranlar. Şimdi kafalarını kuma sokmamalılar.

    Yoksa, onları Bodrum, Bodrumlular, Cennet Koyu affetmez!

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.