Bodrum Gündem

İGD 47.Yıldönümü Bodrum Buluşması gerçekleşti

İGD 47.Yıldönümü Bodrum Buluşması gerçekleşti

12 Eylül 80 darbesine kadar örgütlü mücadele veren ve 12 Eylül sonrasında da bu mücadeleden vazgeçmeyen ak saçlı devrimciler Bodrum’un en iyi et lokantası Otantik Ocakbaşı’nda bir araya geldiler.

Bodrum Gündem Haber

İGD’nin 47.yıldönümü organizasyonu yapan Aydın Doğer devrimci yoldaşlarına seslendi. Aydın Doğer şöyle konuştu; “Değerli Yoldaşlar, Dostlar İGD’nin 47. Yaş Bodrum buluşmasına hoş geldiniz. Saygı duruşumuzun sonra şiir dinletilerimiz, marşlarla ve sohbetlerimizle baş başa olacağız. Yoldaşlar İGD 5 Ocak 1976 yılında işçi, köylü, öğrenci gençliğin emperyalizme, gericiliğe, sömürüye ve faşizme karşı birliğini sağlamak amacı ile kuruldu.

Birkaç yıl içerisinde 40 ilde 154’ün üzerinde şube ve temsilciliğe ulaştı. Sempatizan çevresi ile sayı 250.000lere ulaştı. Bilen Yoldaşın “oğullarım ve kızlarım dediği genç komünist kadroların cesur ve özverili çalışmaları ile İGD gençlik içerisinde kök saldı, yığınlaştı. 130 yönetici ve üyesi faşist saldırılarla katledildi. “Yolumuz işçi sınıfının yoludur” şairasını benimsedi. Bir yandan gençliğin özgün sorunlarının çözümü için savaşırken diğer yandan işçi sınıfının ve tüm toplumun kurtuluş mücadelesinde yerini aldı. Bugünde ülkemizde bulundukları il ve ilçelerde kavganın içerisinde olmayı sürdüren o günün gençlik ateşini söndürmeyen ak saçlı İGD’liler var.

Bodrum’da da;

Gene ve yerel erki arkasına alarak yol alan 5’li çetenin Cengiz İnşaat’ının ilk kez tokat yemesi İGD’li yoldaşlar sayesinde olmuştur. Tüm kamu güçlerinden destek alan “engelliler çetesini” deşifre edip, esrar, eroin, kaçakçılık, fuhuş olaylarını adliyeye taşıyan, ceza almalarını sağlayan İGD’lilerdir. Her çevre olayında, her doğa katliamında, her şiddet olayında, haklının ve doğrunun yanında yer alarak savaşmaya devam ettik ve edeceğiz. Burada bulunan yoldaşlarımın çoğu işkence görmüş, hapis yatmış, sürgün yemiş ama galen savaşmayı bırakmamış uslanmaz koca yürekli komünistlerdir.”

Daha sonra sözü alan Osman Çetok da devrimci yoldaşlarını selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.

16 yaşında cezaevi ile tanışan ve beş yıl tutsak olan İskender Doğer de İGD’nin 47.Yıldönümü Bodrum Buluşmasına katılan İGD’lileri ve diğer sol ve sosyalist gelenekten gelenleri tanıttı.

Ardından Göksun Doğan ve Bülent Özsoy’un eşliğinde hep bir ağızdan marşlar söylendi. Gecede Barış Tan Bozoğlu ve Fatih Bozoğlu Nazım Hikmet ve Hasan Hüseyin şiirlerini okudular.

Gece boyu geçmişten bu güne anıların paylaşılırken, yeni dostluklarda kuruldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.