Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Başar Bıyıklı’yı çok önemli ve zor bir görev bekliyor!

    CHP’nin Bodrum’daki yeni kanı Başar Bıyıklı’yı ve ilçe örgütüne çok büyük sorumluluk düşüyor…

    Özelliklede seçimlere sayılı günler, aylar kala, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini belirleyecek, çok önemli bir seçim yılındayız.

    Büyük Zaferin temeli beldelerde atılır…

    Her ülkenin kalkınması yerel beldelerden olursa kalıcı ve kuvvetli olur. Beldeler bir ülkenin omurgasıdır. Bu beldenin Bodrum gibi yazlıkçıların yoğun nüfuslu olduğu seçim bölgesi ile hiçbir ilgisi yoktur.

    Önemli olan konuya bakış stratejisidir. Bunu İlçelerden başlayan, kartopunun, büyüyerek illerde bir büyük kartopuna, oradan da kardan adama dönüştüğünü düşünün.

    2023’teki büyük Zafer’e gidecek seçim stratejisi

    Bilindiği üzere yerel belediyelerdeki başarılar artık o partinin siyasi geleceğini belirliyor.

    Ancak günümüzde artık bu da yetmiyor. Hem yerel kalkınma, hem de çağdaş, modern ve laik Türkiye modeline ihtiyacımız var.

    Hedef Atatürk Türkiyesi!

    Geçen 21 yıllık AK Parti, döneminde, laik Türkiye Cumhuriyetini gölgeleyen, dejenere eden ve artık yeter dedirtecek bir dönemden geçtik.

    O nedenle bu seçim diğer seçimlerden çok farklı olacak. Bu seçimde CHP’nin Zafer ile çıkabilmesi için yerel de çok çalışmalı. Orada sağlayacağı anlatım ve başarı CHP’yi özlenen tarihi Zafer’e götürecektir.

    Onun için bu seçimde Bodrum’un yeni CHP İlçe Başkanı ve yönetim kurulu, bu sorumlulukla kolları sıvayıp işe başlamalıdır.

    Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrım var.

    Buradan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bir çağrım olacak.

    Eğer, önümüzdeki seçimlerde büyük zafere imza atmak istiyorsanız, yerel yönetimlerinize önem verin.

    Onlara özel seçim bütçesi ayırıp, onların aynı bir arı gibi çalışmasını sağlayın. Burada öne çıkarılacak stratejik başlıkları belirleyin.

    Onlarda köy, köy, ilçe, ilçe dolaşıp seçimin önemini ve Atatürk Türkiye’sini anlatsınlar.

    Atatürk felsefesinden ayrılan Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri anlatsınlar.

    Bugün içine düştüğümüz kötü ekonomik koşulların nedenlerini sıralasınlar. Eğer bunları yapmayıp Muğla’da ya da bir başka ilde kurulacak miting sahnesi ile zafere gidilemez.

    AK Parti’nin “ablalara kapı kapı dolaşın” mesajının arkasında da bu yatıyor.

    Öyle seçim mitinglerine gelip kürsüden görünmekle Zafer kazanılmıyor…

    Kalıcı ve büyük zaferler sahada, mahallede, yani yerel ilçelerde kazanılıyor. Seçimlerin lokomotifi Genel Merkezden ziyade yerel yönetimlerdir.

    Eğer CHP, önümüzdeki seçimlerde büyük bir Zafer ile çıkmak istiyorsa, nitekim de bunu laiklik ve Cumhuriyet adına başarmak zorunda.

    O nedenle de Başar Bıyıklı gibi ilçe Başkanlarına, ilçe yönetimlerine büyük görevler düşüyor. Onları arı gibi çalıştıracak yöntemler geliştirilmeli. Her yerde, her zaman göğüs göğüse, omuz omuzla bir seçim kampanyası yürütülmeli.

    Bu önümüzdeki seçimde CHP, yıllar sonra kurucusu Türk ulusunun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan büyük bir tarihin zaferini yazarak, seçimden Atatürk partisi olarak çıkmalıdır.

    CHP’nin kalesi Bodrum’da şimdiye kadar olduğu gibi Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras İle koordineli olarak 2023 seçimlerinde büyük bir seçim zaferine imza atacağından eminim.

    Bu arada Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığını ilan eden ve görevinden ayrılan CHP Bodrum eski İlçe Başkanı Sayın Halil Karahan’da Bodrum için büyük bir şans ve kazanımdır. Onun da milletvekili seçilmesi Bodrum’u bir tık daha ileri götürecektir.

    Başar Bıyıklı ve yönetimini tebrik eder,  başarılar dilerim…

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.