Bodrum Gündem

MAG Ameder Gönüllüleri Yer Çekimine Meydan Okudu

MAG Ameder Gönüllüleri Yer Çekimine Meydan Okudu

Bodrum’da, afet bilinci ve olası afetlere karşı hazırlıklı olabilmek için oluşturulan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AMEDER) Acil Müdahale Ekibi, Arama, Kurtarma, Hafif ve Orta seviye Akreditasyon eğitimleri devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz sene Bodrum Belediyesi ile MAG AMEDER arasında yapılan Protokol kapsamında ilçedeki 56 mahallede bulunan Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ile eğitim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Acil Müdahale Ekibi Hafif ve Orta Seviye Akreditasyon eğitimlerini Muğla Temsilcisi Barış Muştu ve Datça Temsilcisi Burak Kara’nın katılımıyla gerçekleştiren MAG AMEDER, yüksek açı iniş, tırmanış, yatay geçiş, asansör sistemi ve vargel tekniğiyle vaka transferi gibi konularda eğitimlerini tamamladı.

İki gün süren eğitimlerde 25 kişilik MAG/AME gönüllüleri eğitimin ilk gününde Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu Spor Salonu’nda ipler ve düğümler ile yüksek açı iniş ve çıkış teorik eğitimlerini aldılar. Eğitimin ikinci gününde ilk gün öğrendiklerini tekrarı niteliğindeki istasyon kurma, yüksek açı iniş, tırmanış, yatay geçiş, asansör sistemi ve vargel tekniğiyle vaka transferi gibi konularda eğitimlerini alarak, Bodrum’da olası afet ve olumsuzluklarda görev almak için pratik yapmış oldular.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MAG AMEDER Bodrum Temsilcisi Agâh Oktay Ateş, eğitimlerinin her yaş ve cinsiyetten, her kesimden gönüllüye açık olduğunu belirtti. Ateş, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bizler, gönüllü olarak bir can kurtarmak, bir hayata dokunmak için eğitimli ve yetkin bireyler olarak sahada görev alıyoruz. Bugün burada yeni arkadaşlarımızdan oluşan 25 gönüllümüze yüksek açı iniş, tırmanış, yatay geçiş, asansör sistemi, vargel tekniği, vaka transferi gibi konularda eğitim verdik. Eğitimlerimiz için Datça ve Muğla Temsilcilerimiz şehir dışından katılım sağladılar. Bugün, derneğimiz çatısı altında Türkiye’nin dört bir tarafında süren eğitimlerde biz de Bodrum’dan Orta Seviye ve Hafif Seviye Akreditasyon sınavları için eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Verilen emekler, harcanan zamanlar hep yaşadığımız bölgeye faydalı olmak için. Emeği geçen herkese ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.