Bodrum Gündem

Sapanca Bungalovlara Yakın Gezilecek Yerler

Sapanca Bungalovlara Yakın Gezilecek Yerler
17.02.2023
0
A+
A-

İstanbul’a yakınlığı ile cezbeden Sapanca bungalov evleri yerleşik olduğu bir alandır. Kültürel ve tarihi yapısı ve yeşile çalan doğa manzaraları ile her zaman ön planda olmuştur. Mimar Sinan tarafından yapılmış İpek yolu’nun geçtiği söylenen özel bir Vecihi kapısı bulunur. Rahime Sultan camii ve Rahime Sultan tuğrası meşhurdur. Sapanca’nın Uzunkum köyünde yer alır. 1555 yılında Kanuni’nin damadı tarafından yapılan Rüstem paşa camii Sapanca’nın ilçe Merkez alanında bulunur. Sapanca’nın Çarşı iç kısmında bulunan Cami Cedit 1899 yılında yapılmıştır. Kültürel öğeleri dışında doğal güzellikleri ile de dikkat çeken Sapanca göl manzarası temiz havası ile her zaman için tatil beldesi olma özelliği taşıyor.

Sapanca’nın kendine has kültürü ve mimarisinin yanında doğal güzellikleri daha çok ön plana çıkıyor. İstanbul’a çok yakın bir yer olmasına rağmen doğallığını koruyabilmiş sakinlik ve huzurunu kaybetmemiş bir yerleşkedir. Aygır deresi, Sapanca gölü, Soğucak yaylası, Maşukiye popüler bölgeler arasındadır. Osmanlı döneminden kalma yerli ve yabancı unsurların bir araya geldiği Maşukiye bungalov evlerinde tercih edildiği bir alandır. Restoranları, kafeleri ile ön plana çıkan ve köy kahvaltısı dendiğinde akla gelen sapanca göl manzarası ve özel tasarım sapanca bungalov fiyatları dikkat çekiyor.

Sapancanın Bungalov Evlerinde Neler Bulunur?

Sapanca’da tasarlanmış bungalov evleri arasında yerden ısıtmalı, jakuzili, ekonomik korunaklı deniz manzaralı, lüks şömineli, göl manzaralı ya da havuzlu bungalovlar tercih edilebilir. Bunun yanı sıra farklı çeşitlerde taş evleri, dağ evleri, Tiny House seçenekleri de bulunuyor. Sapanca’da bulunan dağ evleri doğa ile iç içe göl manzaralı ve jakuzili olarak konumlandırılmıştır. Pek çoğunda havuz özelliği de bulunur. Kış aylarını geçirmek isteyenler için şömine sistemi ile tasarlanmıştır. Dağ evleri özel bir ısıtma havuz sistemi de sunar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.