Bodrum Gündem

Bodrum haraç mezat satılıyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Bodrum Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Bodrum’un Kamu Arazileri TOKİ ve Özelleştirme Dairesi tarafından gereksiz yere haraç mezat satışa çıkartıldığını iddia etti…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras; “Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresi maalesef Bodrum’u emlak sahnesine çevirdi. Sürekli Bodrum’da bir şeyler satışa çıkıyor, sürekli bir müzayede, bir ihale, açık arttırma var. En son Dağbelen Mahallesi’nde 162 ada 3 parsel burası bir kamu arazisi. Buradan ne istiyorsunuz? Ne bekliyorsunuz? Burası vatandaşın malı neden özelleştiriyorsunuz? Bu konuya itiraz ediyoruz satışlara da dava açıyoruz zaten ama bizi dinleyen yok…” dedi.

Para lazımsa borç verelim…

Gökçebel’de ve Geriş’te satışa çıkarılan araziler için “Akıl izan vicdan kaldırmaz bu satışı…” diyen Aras “Burasını, Gökçebel’deki araziyi satmaya ne gerek var? Bırakın da buralara da kamusal binalar yapılsın, kreşler yapılsın, sağlık ocakları yapılsın, insanların ihtiyacı olan okullar yapılsın. Bodrum’un nüfusu artıyor. 156 ada 13 parsel burayı niye satarsınız Allah aşkına? Bu nedir anlamış değiliz? Para lazımsa borç verelim gelsinler…” şeklinde isyanını dile getirdi.

Müflis tüccar gibi haraç mezat satıyorlar…

Bodrum belediyesinde zaman zaman ekonomik problemler oluştuğunu ama göreve geldiklerinden bu yana hiçbir belediye mülkünü satmadıklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Meclise belediye mülkünün satılması için bir teklif getirdik mi? Hatta alacağız diye getirdik ve satın aldık. Müflis tüccar gibi böyle haraç mezat satmak ne kadar doğru? Kimin malını kime satıyorsun? Buna karşı çıkıyoruz ve bütün meclisimizden de parti ayrımı gözetmeden, Bodrum’un dağını taşını satışına karşı çıkmalarını bekliyoruz. Bu konuda hiç kimse sessiz kalmasın. Son olarak İslamhaneleri’nde 149 ada 19 parsel 18bin metrekarelik alanda TOKİ’ye verilmiş. Hayırlı olsun…”

Yorumlar

  1. Selçuk Alagöz dedi ki:

    Öfffff

  2. Ümit görgülü dedi ki:

    Madem halkın malı iki üç ağaç dikin millet altında otursun dağbelen yalıkavakta milletin yürümeye kaldırımı yok.halk denize girmek için kilometrelerce yol gidiyor parsellediğiniz deniz kıyılarını 50 mt açsanıza millete.