Bodrum Gündem

Bodrumlu çocuklarımız Muğla şampiyonu oldu

Bodrumlu çocuklarımız Muğla şampiyonu oldu

Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Futsal (Salon Futbolu) Takımı tüm maçlarını kazanarak Muğla şampiyonluğunu elde etti. Takımımız Bölge müsabakalarında ilçemizi ve ilimizi temsil edecek.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Antrenör Emrah Çatak ve Müdür Yardımcısı Bülent Aslan tarafından çalıştırılan Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Futsal (Salon Futbolu) Takımı öğrencileri Bodrum’da grup 1.si olarak il finallerine kaldıktan sonra 4-13 Nisan tarihleri arasında Yatağan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Muğla genelinde toplam 15 okul takımının katıldığı il birinciliği maçlarında yarı finale kaldı.

Bodrum Fen Bilimleri Ortaokulu ve sonrasında il finalinde Göcek Ortaokulunu mağlup ederek tüm maçları kazanıp İl Şampiyonu olan Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu Futsal takımı İl şampiyonu olarak bölge finallerinde Muğla’yı temsil etme hakkı kazandı.

Okul Müdürü Erkan Güngör, öğrencileri ile guru duyduğunu belirttiği açıklamasında “Biz çocuklarımızın akademik kariyeri kadar sosyal beceriler kazanmasına da önem veriyoruz. Okulumuz özellikle sporun farklı branşlarında başarılı olan öğrencilerimizle dolu. Her biri ile ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Yönetim, öğrenci ve veli iş birliği ile yürüttüğümüz çalışmalarımızın böylesi güzel sonuçlarla taçlanması ayrı bir mutluluk.” Dedi.

Güngör ayrıca Futsal takımının son anda yarışmaya dahil olduğunu dile getirirken; “Yalnız bu yarışmanın diğerlerinden farklı olarak küçük bir hikayesi var. Maçların fikstürü okul sporları İlçe sayfası WhatsApp grubundan yayınlanıyor. Ben de oradan da takip ediyorum. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz ile küçük bir iletişim eksikliğinden ve tamamen benim hatamdan kaynaklanan bir durum oldu. Fikstürün güncelleneceği belirtildi. Ben de WhatsApp dan bakıyorumdum. Meğer Muğla Okul Sporları sayfasında yayınlanmış ve ben de oraya bakmamışım. Maça 3,5 saat kala Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ebubekir Sarıçay beni arayıp “Abi, sizin maç saat kaçta” diye sordu. Ben de “Ne maçı” dedim. Sonra durumu anlattı. Ben de Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden Ece Hanımı arayıp durumu izah edip maçlara katılamayacağımızı söyledim. Ece Hanım tamam hocam dedikten 2 dakika sonra tekrar arayıp “Hocam, Oktay Müdürümüz 1 saat içinde okulunuza araba gönderiyor, hazırlanabilir misiniz?” diye sordu. Ben bilmiyorum dedikten sonra çocuklarla ve müdür yardımcımız Bülent Bey ile küçük bir istişare yaptıktan sonra çocuklar o gün okula gelirken giydikleri ayakkabılarla maça ucu ucuna yetiştik. Sonrası malum, tüm maçlarımızı alarak Muğla Şampiyonluğunu kazandık. Bu yönü ile 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilginç bir benzerlikleri var. 1992 Avrupa Şampiyonasında Yugoslavya’nın turnuvadan ihraç edilmesi ile futbolcularını tatilden, plajdan apar topar toplayan Danimarka turnuvada ilk ve tek şampiyonluğunu kazanmıştı” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.