Bodrum Gündem

Denize kıyısı olmayan köylerden 22 öğrenci denizle buluştu

10.05.2023
0
A+
A-

Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü ve Yalıkavak Yelken Kulübü iş birliği ile hazırlanan Deniz ve Çocuk Projesi 22 öğrenciyi denize taşıyarak gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü ve Yalıkavak Yelken Kulübü iş birliği ile hazırlanan Deniz ve Çocuk Projesi, denize kıyısı olmayan Kısırlar köyü ve civarındaki köylerden katılan 22 öğrenciyi denize taşıyarak gerçekleşti.

Ardından 22 ortaokul öğrencisinin Bodrum Deniz Müzesini ziyaret etmeleri sağlanarak,  deniz kültürüne yakınlaşmaları sağlandı ve müzede bulunan eserler ile ilgili bilgi verildi.

Deniz ve Çocuk Projesi kıyıya yakın olan ancak deniz ile buluşamamış çocukları denizle buluşma projesi olduğunu belirten Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü bu fikre bir de çocukların deniz kültürünü tanıyıp, meslek olarak seçme ihtimallerini ekleyerek Yalıkavak Yelken Kulübü ile iş birliği yapıp, çocukları denizle ve yelkenle buluşturdu.

Kısırlar Ortaokulu 8.Sınıf 22 öğrenci Yalıkavak Yelken Kulübünde 2 öğretmenlerinin eşliğinde önce teorik eğitim alarak ardından 5 eğitim teknesi ile denize açıldılar. Kısırılar Ortaokulu öğrencilerinin denizde geçirdikleri zamanda mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.