Bodrum Gündem
HALUK ŞAHİN

HALUK ŞAHİN

Haluk Şahin, 1 Ocak 1941 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir. Bursa erkek lisesinden mezun olduktan sonra 1964 yılında İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1972 yılında ABD'de Indiana University'den gazetecilik yüksek lisansı, 1974 yılında ise aynı üniversiteden kitle iletişimi dalında doktora derecesi aldı. Amerikan üniversitelerinde dersler vermiş, kitle iletişimi konusunda yaptığı araştırmalar ve dünyanın önde gelen bilimsel iletişim dergilerinde ve kitaplarda yayımlanmıştır. Pek çok uluslararası konferansa katılarak bildiriler sunmuştur. Haluk Şahin, medya sektöründe çeşitli görevlerde bulundu, genel yayın yönetmenliği, araştırma bölümü başkanlığı, danışmanlık ve köşe yazarlığı yapmıştır. Birçok televizyon programının yapımına da imzasını atmıştır. Aynı zamanda TV8'de Biz Böyleyiz adlı programı sunmuş, 2009 yılında aynı kanalda Yüksek Siyaset programını sunmuştur. 1998'den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, iletişim Fakültesi Televizyon Gazeteciliği Program Koordinatörüdür. Evli ve ilk evliliğinden iki çocuğu bulunmaktadır.

Peter ilkesi ve makam çürümesi

Zehirli dumandan etkilenmeden, hizipçilik yapmadan, linç kampanyalarına katılmadan, küçümseyip burun kıvırmadan, haddimizi aşmadan doğru soruları soralım ve konuyu açıklığa kavuşturalım.

Demokrasilerde niçin bir kişinin, seçilmiş de olsa, önemli makamda kalma süresine sınır koymak ihtiyacı duyulmuştur?

Niçin “Madem ki iyi adamı bulduk, bırakalım ömür boyu kalsın?” denmemiştir.

Niçin bu süre hemen hiçbir zaman dört yıllık iki dönemi, bilemedin 10 yılı geçmemiştir?

Çünkü;

1. İktidar çürütür. Mutlak iktidar dibine kadar çürütür.

Çünkü iktidarda olan her istediğini yapa yapa bunun doğru ve doğal olduğunu düşünmeye başlar. Yetkisinin ve gücünün kendi kişisel ayrıcalığı olduğunu düşünmeye ikna olur. Bunu kabul etmeyenleri aptal ve hain olarak görür, yakınından uzaklaştırır, harcar. Etrafı vasat yalakalarla dolar.

Yalnızca tarih değil, son yıllarda şirket yönetimiyle ilgili davranışsal araştırmalar bu savı destekleyen olgularla doludur.

2. Hiyerarşik yapılarda her birey kendi yeteneksizlik düzeyine kadar yükselir ve yetersizlik gösterdiği noktada takılıp kalır. Artık terfi edeceği, yükseleceği basamak kalmamıştır. O basamağı kaybetmemek için ayak sürümeye başlar.

Buna, kitabını yazan Laurence J. Peter’dan dolayı Peter İlkesi denmiştir.

Hepimiz örneklerini yaşamış, yetersizlik noktasına kadar yükselenleri görmüşüzdür. Örneğin gazetecilikte iyi muhabirin orta kırat istihbarat şefi, kötü yazı işleri müdürü ve berbat genel yayın yönetmeni olmasına tanıklık etmişizdir. İşin kötüsü, arkadaşın artık terfi edeceği basamak kalmamıştır.

Yetersizlik sınırına ulaşmış olan liderler yüzünden nice şirket, dernek, siyasal parti, hatta devlet batmıştır.

Makam çürümesi ölümcül olabilir.

3. Tebdil-i i makamda ferahlık vardır.

Bu hem yönetilen kurum hem de yönetici için geçerlidir. İçeriye taze hava, oksijen girer, yüzlere kan gelir, yeni sesler, duyulur, yetenekler filizlenir.

Uzmanlar, kadrolarını yenileyemeyen örgütlerin sağlıksızlaştığını ve geride kaldığını söylüyorlar.

Hele değişimin baş döndürücü bir hız kazandığı günümüzde…

Bilmem anlatabiliyor muyum!

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.