Bodrum Gündem

Datça’da elektrik sorunu çözüldü

Datça’da elektrik sorunu çözüldü

Datça’da 16 – 18 Temmuz tarihleri arasında yaşanan elektrik kesintileri sona erdi. Yapılan çalışmalar sonucunda ilçe genelinde elektrik verilmeye başlandı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde son üç günden bu yana meydana gelen elektrik kesintileri ve bu kesintilere bağlı olarak susuzluk halkı canından bezdirdi.

Enerji sağlayan ADM yetkilileri kesintilerin, aşırı hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşların klima ve soğutuculara yüklenilmesi nedeniyle meydana geldiğini duyurdu.

Kesinti sonrası çalışmalar başlatan ADM, sorunun giderildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Ege sahil kesiminde yer alan yerleşim yerlerinde hava sıcaklıklarındaki aşırı artış ve turizm yoğunluğuna bağlı nüfus artışı nedeniyle dar bir zaman aralığında enerji tüketiminde bölge normalinin çok üzerine çıkılmış ve elektrik dağıtım şebekesinde ciddi yüklenmeler meydana gelmiştir. Bu koşulları gözeterek tüm ekiplerimizle çalışmalarımızı 7/24 esasıyla sürdürmekteyiz.Datça’da 16-18 Temmuz tarih aralığında, eş zamanlı farklı losyonlarda bir dizi arıza meydana gelmiştir. Bunun üzerine hızlıca ekip ve ekipman takviyesi yapılarak gece boyunca ve bir bölümü Pazartesi gününe sarkan çalışmalarla beş farklı trafoda ve hatlarda teçhizatlar yenilenmiştir. Bu çalışmalar boyunca ilçe merkezinde birbirini izleyen bazı kesintiler oluşmuştur.17 Temmuz Pazartesi öğleden sonra ilçe geneli enerjilendirilmiştir. Sadece İskele Mahallesi’ndeki iki trafo bölgesinde, teçhizat yenileme çalışmaları 18 Temmuz Salı 06.30’a kadar devam etmiştir. “ ifadelerine yer verildi.

Kesinti yaşanmaması için ek önlemlerin alındığı bilgisine yer verilen açıklamada “Bölgede arıza tespit ve giderme çalışmalarında ilave ekiplerimiz ile birlikte toplam 18 araç, 40 uzman arıza onarım personelimiz görev yapmaktadır. Yeni kesintilerin oluşmasını engellemek için gerekli önlemler alınmış olup, olası arıza durumlarında ise kesinti süresini en aza indirmek için 25 adet mobil trafo merkezi, 35 adet mobil jeneratör göreve hazır bulundurulmaktadır. Takviye ekip ve ekipman desteklerimizi, ekibimizin yoğun çabalarıyla sürdürmekte; güçlendirme ve iyileştirme çalışmalarımıza aralıksız şekilde devam etmekteyiz. Bilgilerinize sunarız.” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.