Bodrum Gündem

TORBA yasaya “Kabul” oyu veren CHP’li Tutdere: Dalgınlığıma geldi

14 Mayıs seçimleriyle, yeniden oluşan meclis genel kurulunun, 10 günlük sürede, ilk iki yasa teklifi üzerindeki görüşmelere ilişkin performansını dünkü yazımda anlattım.

Özellikle de yasa teklifleri üzerinde kullanılan oylara dikkati çekmiş ve milletvekillerinin kullandıkları oy rakamlarını analiz ettiğimde;

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin, Memur zamlarıyla ilgili TORBA teklife “KABUL” oyu kullandığını yazmıştım. Siyasi tarihimizde az rastlanan bir olaydı. İnanmadım ve elektronik oy verme sistemindeki rakamları tekrar inceledim.

Doğruydu. CHP’li Tutdere 13 Temmuz’u, 14 Temmuz’a bağlayan gece yarısından sonra saat, “01.33.05” de “KABUL” butonuna basmıştı. Elektronik sistemde de bir arıza olabilirdi.

Doğrusunu öğrenmek için CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’yi, Meclis’teki ofisinden aradım. Tatil olmasına rağmen odasında çalışıyordu.

Neler yaşandığını sordum.

Tutdere, “evet, maalesef doğru. Sosyal medyada linç ediyorlar” diye konuşmasına başladı.

“Ancak, sizin gibi hiç kimse beni arayıp, işin aslını sormadı” diye sitem etti.

Tutdere, işin doğrusunu ise şöyle anlattı:

“Emin Bey, gece yarısından sonraydı. Bütün gün çalışmıştık. Oylama da geç saatlere kaldı. Herhalde dalgınlığıma geldi. Nasıl oldu ben de anlamadım.

“Kabul oyu” kullandığımı sonra fark ettim, elektronik sistemde teknik bir arıza oldu diye düşündüm. Bu sabah, Meclis Başkanlığı’na bir dilekçe verdim. Dilekçeyi size de göndereyim. Oyumu “RET” olarak düzeltecekler.”

Tutdere, telefonu kapattıktan birkaç dakika sonra Meclis Başkanlığı’na verdiği dilekçeyi gönderdi. Dilekçesinde “sehven” kabul oyu kullandığını belirtiyor, oyunun “ret” olarak düzeltilmesini istiyordu.

Düşündüğüm gibi olmuştu. CHP’li Tutdere, teklifin gece yarısından sonra yapılan oylamaya yorgun-uykulu katılmış ve “dalgınlıkla” kabul oyu kullanmıştı.

Nitekim CHP’li Tutdere, ertesi gün 14 Temmuz’u, 15 Temmuz’a bağlayan gece yarısından sonra oylanan ek-bütçe teklifine “RET” oyu vermişti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.