Bodrum Gündem

“Ege Fısıltıları” seramik sergisi 26 Temmuz’da Osmanlı Tersanesinde

“Ege Fısıltıları” seramik sergisi 26 Temmuz’da Osmanlı Tersanesinde

Sanatçı Nusret Algan’ın “Ege Fısıltıları” isimli kişisel seramik sergisi 26Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi 26Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında Nurset Algan’ın “Ege Fısıltıları” isimli kişisel seramik sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatçı Nusret Algan kişisel seramik sergisi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Ege on bin yılların masalını fısıldar bizlere. Grift kıyılarında bitimsiz karşı durulmaz güzelliklerini ve anılarını. Yine bizlere hayatın beş baharının oyununu izletir ki her deminde ayrı tat bırakır gönüllerde.

Ege hiçbir zaman alelade bir yer olmamıştır, olamazda. Uygarlıkların boy verdiği, bilim ve sanatın temellendiği mümbit bir havzadır. Thales, Hipokrat, Homeros, Cevat Şakir ve daha niceleri bu fısıltının yanı başımızda yaşayan kahramanlarıdır. En doyumsuz anlatıların, yazınların gizli kahramanıdır. O Zorba’da Antony Quinn’in sirtakisinde kobalt fona yerleşmiştir. O Ezra Erhat’ın mavi yolcuğundaki engin turkuazın derinliklerine, ya bir efenin Türküsüne, bazen de Ümit Yaşar’ın dizelerine…”

Nusret Algan kimdir?

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Doçent olan  Sanatçı  Nusret Algan 1968 yılında Aydın’da dünyaya geldi. 1992 Dokuz Eylül Üniversitesi  Seramik-cam ana sanat dalını bitirdi. Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergiye katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.