Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Akbelen’de yakılan ağıtlar acaba Ankara’yı rahatsız etti mi?

    Türkiye’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk köylüsü için söylediği o tarihi sözü “Türk köylüsü, milletin efendisidir” sözü bir kez daha Milas Akbelen orman köylüsünden yankı buldu.

    Ağaçları kesilmesin diye yaşlı nenelerin bastonları ile gelip ağaçları kucaklaması ve yanık ses tonu ile Türkiye’yi saran o acılı ağıtları acaba Ankara’da nasıl yankı buldu.

    -Sayın Cumhurbaşkanı acaba nasıl hissetti?

    Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu görüntüleri izledikten sonra acaba Akbelen köylülerinin ormanlarına bu şekilde sahip çıkmalarını nasıl bulduğunu gerçekten çok merak ediyorum.

    Tabi ki, Ankara’daki TBMM üyesi milletin vekillerinin de neler hissettiğini merak ediyorum.

    -Elli öpülesi neneleri ayakta alkışlıyoruz.

    Nenelerimiz yaşındaki o güzel insanların, 100 yıllık ormanlarına sahip çıkmaları kadar doğal bir şeyde yok.

    100 yıllık tarihi ağaçlarla büyüyen bu güzel, eli öpülecek orman köylüsünün ormanlarına sahip çıkmaları aslında tüm Türkiye’nin ormanlarına, geleceğine ve çocuklarına sahip çıkan sembolik bir yaklaşımdır.

    -Bu eylem tüm Türkiye ormanları içindir.

    Bu sadece Milas sınırlarındaki Akbelen ormanlarına yönelik bir direniş de değildir.

    Tüm Türkiye’yi kaplayan 23 milyon 245 hektarlık ormanlık alan içindir.

    Yıllar önce Bergamalı köylüler yıllarca Türkiye çapındaki eylemleri ile dünyada ses getirmişti.

    Türkiye’de maalesef devlet eliyle satılan kamu arazilerinin tepki alacağının bilinmesine rağmen, Türk köylüsünün hep Jandarma ile Mehmetçik ile karşı karşıya getirmesi en acı olanıdır.

    Bir enerji santraline 4 yıllık kömür sağlamak için böyle doğa harikası bir cennet köşesini kanserli hücre haline getirmek Türkiye’ye hiç yakışmıyor.

    -Türkiye’de insana verilen değeri gördük.

    Dünyanın hiçbir yerinde artık toplumun akciğerleri sayılan ormanlar ne pahasına olursa olsun böyle gözden çıkarılmıyor.  Her nedense böyle gariplikler hep Türkiye’de yaşanıyor. Türkiye’de insan hayatının ne kadar ucuz olduğu maalesef bir kez daha Akbelen’de kendisini gösterdi.

    Ormanların yok edilmeyeceği Özlem’i ile selamlar.

    Tandoğan Uysal / Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.