Bodrum Gündem

Bodrum CHP Delege Seçimleri Tamamlandı

Bodrum CHP Delege Seçimleri Tamamlandı

 

Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgütünün, 7 Temmuz tarihinde Müsgebi ve Gümüşlük Mahallelerinde başlayan ve toplam 56 mahallede gerçekleşen delege seçimleri tamamlandı. İki listenin yarıştığı delege seçimlerinde, Mavi Liste çoğunluğu alarak yarışı önde tamamladı.

Bodrum Gündem Haber

CHP üyelerinin yoğun katılımla gerçekleşen delege seçimleri, parti içi demokrasinin(!) önemli bir adımı olarak tarihe geçti. CHP üyelerinin kimi yerlerde yoğun ilgi gösterdiği seçimlere, bazı mahallerde çok az katılım oldu.

Çarşaf Liste Yerine 2+1 Liste…

Mevcut Başkan Başar Bıyıklı ile Tuna Işın’ın listelerinin yarıştığı delege seçimlerinde zaman zaman kısa süreli gerginlikler de yaşandı. Kırmızı ve Mavi listelerin dışında her iki listeye alternatif olan beyaz liste de yer aldı.

Mavi Liste Yarışı Önde Tamamladı…

CHP’nin Bodrum’da toplam 387 delegenin seçilirken, listelere göre dağılım şu şekilde gerçekleşti; mavi listeden 276, kırmızı listeden 67 ve beyaz listeden de 44 delege belirlendi. Bu sonuca göre Tuna Işın önderliğindeki grup seçimi açık ara önde tamamlamış oldu.

Tuna Işın’dan birlik ve beraberlik vurgusu…

Seçimlerin ardından konuşan Tuna Işın, parti içi birlik ve beraberliği sağlamak için çalışmalarına hız vereceklerini ve tüm partililerin görüş ve önerilerine açık olduklarını vurguladı. Ayrıca, CHP’nin temel değerleri ve ilkeleri doğrultusunda Bodrum’un sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Gözler Bodrum İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Seçimine Odaklandı…

Tatlı rekabetin yaşandığı Bodrum CHP delege seçimlerinin ardından, parti içi dayanışma ve uyumun artarak devam etmesi, CHP’nin bütün Türkiye genelindeki gücünü pekiştirmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, gözler CHP’nin 20 ya da 27 Ağustos’ta yapılması beklenen Bodrum İlçe Kongresine odaklandı.

Muğla ilçelerinde gerçekleştirilecek olan İlçe Kongrelerinin ardından, CHP Muğla İl Kongresi yapılacak. Bu sürecin ardından da CHP’de Genel Başkanlık seçiminin de gerçekleşeceği 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı yapılacak…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.