Bodrum Gündem
HALUK ŞAHİN

HALUK ŞAHİN

Haluk Şahin, 1 Ocak 1941 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir. Bursa erkek lisesinden mezun olduktan sonra 1964 yılında İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1972 yılında ABD'de Indiana University'den gazetecilik yüksek lisansı, 1974 yılında ise aynı üniversiteden kitle iletişimi dalında doktora derecesi aldı. Amerikan üniversitelerinde dersler vermiş, kitle iletişimi konusunda yaptığı araştırmalar ve dünyanın önde gelen bilimsel iletişim dergilerinde ve kitaplarda yayımlanmıştır. Pek çok uluslararası konferansa katılarak bildiriler sunmuştur. Haluk Şahin, medya sektöründe çeşitli görevlerde bulundu, genel yayın yönetmenliği, araştırma bölümü başkanlığı, danışmanlık ve köşe yazarlığı yapmıştır. Birçok televizyon programının yapımına da imzasını atmıştır. Aynı zamanda TV8'de Biz Böyleyiz adlı programı sunmuş, 2009 yılında aynı kanalda Yüksek Siyaset programını sunmuştur. 1998'den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, iletişim Fakültesi Televizyon Gazeteciliği Program Koordinatörüdür. Evli ve ilk evliliğinden iki çocuğu bulunmaktadır.

İki tanınmış Çinli şair Bozcaada’da şafak vakti Homeros okuyacak

BU YIL 22. KEZ YAPILACAK OLAN “OZANIN GÜNÜ VE HOMEROS OKUMASI” ETKİNLİĞİNDE TANINMIŞ ÇİNLİ ŞAİRLER CAO SHUİ İLE YANG LİAN KENDİ ŞİİRLERİNİ VE HOMEROS’UN DİZELERİNİ OKUYACAKLAR. ETKİNLİĞİN ANA TEMASI DOĞU-BATI AYRIŞIMI.

YILIN ŞAİRİ FATİN HAZİNEDAR’I ŞAİR CEVAT ÇAPAN TANITACAK. ÇİNLİ ŞAİRLERİN ÇEVİRMENİ İSE ŞAİR NURDURAN DUMAN.

TİYATRO YAZARI PEMBE AKGÜN SON OYUNU İLİOS’UN ŞARKILARINDAN BİR BÖLÜM SUNACAK. ONA SAHNEDE YASİN ÖZCAN REFAKAT EDİYOR.

Bu yıl 22. kez yapılacak olan Homeros okumasının çok yönlü bir şiir şöleni olması bekleniyor. Baştan beri Bozcaada Belediyesi ve ada halkı tarafından desteklenen etkinlik 5 ve 6 Ağustos tarihlerinde Salhane’de gerçekleşecek.

Bugüne değin okumada kullanılan 23 dile bu kez Çince de ekleniyor.

Konuk şairlerden Cao Shui 1982 doğumlu, Pekin’de yaşıyor. Kendisini “Avrasya’nın şairi” olarak tanımlıyor. Yedi şiir kitabının yanı sıra 10 roman, üç deneme kitabı yayınlamış, çok sayıda televizyon ve film senaryosu yazmış. Çin Yazarlar Derneği’nin üyesi olan Cao Shui haftalık bir şiir dergisinin de editörü.

Yang Lian, 1955 doğumlu. Şiirleri nedeniyle Kültür Devrimi sırasında sıkıntılar çekmiş, daha sonra Yeni Zelanda’ya gitmiş ve çok üretken edebi kariyerine orada devam etmiş. Dünyanın çeşitli yerlerinde ve Çin’de çok sayıda ödül alan Yang Lian son yıllarda Londra ve Berlin’de yaşıyor. Şiirlerinden bazıları 15 cilt haline İngilizce yayınlanmış.

Haluk Şahin, Cevat Çapan ve Manfred Korfmann tarafından başlatılan Homeros Okuması yıllar içinde uluslararası bir kimlik kazandı. 2012 yılında okumalara katılan ünlü Japon şairi Mutsuo Takahashi’den sonra bu yıl katılacak olan Çinli şairlerle bu kimliğini güçlendiriyor.

Etkinliğin programı şöyle:

5 Ağustos 20:45, Açılış ve şiir okumaları – Salhane
6 Ağustos 06:00 gün doğumunda Homeros Okuması, Ilios’un Şarkıları, Salhane
6 Ağustos 11:00, Panel; “Doğu-Batı ayrışması”, Kasaba Aral

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.