Bodrum Gündem

Alkış

4 yıl önce, “Adalarımıza Türk Bayrağı Dikelim” başlıklı yazımın tarihi, 31 Ekim 2019.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da seçildiği, bir önceki mahalli seçimlerinden (31 Mart 2019) 7 ay sonra, Muğla, Bodrum koylarına ve adalara “Türk Bayrağı Dikme Çağrısı” yaptım.

Başkan Ahmet Aras, eski bir asker olduğu için “Türk Bayrağı” hassasiyetini bildiğim için bu seferberlik çağrısını dikkate alacağını tahmin etmiştim.

Önce;

4 yıl önce, “Adalarımıza Türk Bayrağı dikme” seferberlik çağrısını neden yaptığımı anlatmak istiyorum.

2019 yılında, “The Bodrum Cup Festivali”, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günde yapıldı. Aynı günlerde, Güneydoğu sınırında terörle mücadele operasyonları yapılıyordu.

Yarışların, Bodrum-Kissebükü etabında, 29 Ekim coşkusu yaşandı. Ege sularında yarışan tekneler direklerine, Türk Bayrağı çekti.

Kissebükü’ndeki su oyunlarında, deniz üzerinde  Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi ve Türk Bayrağı canlandırıldı.

Kissebükü’ndeki gecenin karanlığında teknelerden yükselen alkışlar, tüyleri diken diken ediyordu.

Ödül gecesi sahneye çıkan Ajda Pekkan, konserinden elde ettiği geliri Mehmetcik Vakfı’na bağışlayarak coşkuya katkıda bulundu.

Aynı yıl, yarışlara adaları kapatan Yunanistan’a ve tüm dünyaya, Türk tekneleri Ege Denizi’nde, oluşturdukları “sevgi çemberi” ile dostluk mesajı verdi.

Ben de bu coşkuya katılarak, 31 Ekim 2019’da “Koylarımıza, Adalarımıza Türk Bayrağı dikelim” başlıklı bir yazı yazdım.

Çünkü Muğla ve Bodrum’a ait koylarda ve adalarda bir tane bile Türk Bayrağı yoktu. Buna Kara Ada’da dahildi.

Kissebükü’ne giderken Fener-Pırasa-Küçük gibi Bodrum çevresindeki adalarda da Türk Bayrağı ya yoktu,  olanlarda ise  yırtık ya da solmuştu.

Göltürkbükü- Hekimköy Sitesi’ndeki evimin karşısındaki, üzerinde bir de tarihi kilisenin bulunduğu Büyük Tavşan Adası’nda da (Apostol) Türk Bayrağı yoktu.

Yazımda;

Türk karasularından biraz uzaklaştığınızda, Yunanistan’ın kendisine ait irili ufaklı adaların tamamına hatta kayalıklara bile Yunanistan Bayrağı çektiğini hatırlattım. Hatta toprağı bile Yunan Bayrağı renginde boyadıklarını anlattım.

4 yıl önceki yazımı,“Bayrak edebiyatı” yapanlara seslenerek; “Gelin, Muğla’da, Bodrum’da bir kampanyaya imza atalım, koylarımıza ve adalarımıza Türk Bayrağı dikelim, direkleri yenileyelim, yırtık, yıpranmış ve solmuş bayrakları değiştirelim” diye seslendim.

******

Nihayet, Ada ve Koylara Türk Bayrağı Dikiliyor!

31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli seçimlerden 7 ay sonra yaptığım “Ada ve koylara Bayrak Dikme Seferberliği” çağrıma, yeni mahalli seçimlere 7 ay kala cevap geldi.

Bodrum Belediyesi’nden dün sabah yapılan açıklamada, ADA VE KOYLARA TÜRK BAYRAĞI” dikme çalışması başlatıldığı, ilk olarak da Yassı Ada’ya Türk Bayrağı dikildiğine ilişkin açıklamaya çok sevindiğimi belirtmeliyim.

Bodrum Belediyesi ekiplerinin, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Cumhuriyetin ilanının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, koylarda ve adalarda bayraklandırma çalışması başlatıldığı duyurulan basın bülteni şöyle devam ediyor:

“Bodrum açıklarında bulunan adalar ile eşsiz güzellikteki koylara bayrak direkleri dikerek Türk Bayrakları asan ekipler, çalışmalarına 14 Ağustos Pazartesi günü başladı.

Şu ana kadar Ada Boğazı (Akvaryum Koyu) iç ve dışı ada ile Ada Boğazı Burnu, Çelebi Adası, Haremtan Koyu ve Kara Ada Yassı Ada, Kara Ada Fener Burnu, Kara Ada Yarlı Koy’a direkler dikilerek Türk Bayrağı dalgalandırıldı.”

Belediye ekipleri, önümüzdeki günlerde Kargıcak Koyu, Kargı Adası, Orak Adası, Pabuç Burnu, Kissebükü Koyu, Çatal Ada, Çiftlik Eşek Adası, Kızılburun, Sarnıçlı Koy, Mazı Köpek Taşları ile diğer tespit edilen koy ve adalarda da belirli bir plan dahilinde çalışmalarına devam edecek.”

Teşekkürler Bodrum Belediyesi,

Teşekkürler Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.