Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Barış Saylak Muğla’yı kucaklayan bir Başkan

    Türkiye’nin en verimli bölgesi Muğla, Muğla’yı adım adım gezen, bölge halk ile köylüsü ile iç içe, dağda, tepede, tarlada ve bağda adım atmadık yer bırakmayan bir Başkanı var.

    Adı Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman Müdürü.

    Oturduğu koltuğun hakkını, anasından emdiği süt kadar helalinde veriyor.

    Sayın Barış Saylak ile daha tanışmıyoruz. Ancak onu bir medya mensubu olarak heyecanla, merakla ve gururla izliyorum.

    -Bodrum Gündem olarak İsveç’ten basın grubuna dâhil edildim

    Sağ olsunlar Bodrum Gündem’deki yazılarımdan olsa gerek Muğla Tarım İl Müdürlüğü Basın Grubuna beni de ilave etmişler.  Muğla’da her etkinliklerini whatsapp grubuyla bana da ulaşıyor. Bu tabii ki benim için gurur verici bir şey.

    Ne kadar Stockholm’de yaşayan bir gazeteci olarak Bodrum üzerine Bodrum Gündem de yazılar yazsam da Marmaris’i Datça’yı Fethiye’yi bize bonkörce bağışlayan anaç Muğla’nın da aşığıyım.

    O nedenle Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ı da özenle ve hayranlıkla izliyorum.

    Bu arkadaşımız dışardan izlediğim kadar çok samimi, içten ve halkın içinden kopmuş biri.

    Bir gün inşallah tanışırız. Böyle vatanperver insanları görmek ve icraatları izlemek bir gazeteci olarak dikkatimi çekiyor ve yazı yazmaya özendiriyor.

    -Bu insanlar ülkemizin ayrı bir değeridir.

    Tabii ki biz gazetecilere de böyle başarılı insanları öne çıkarmak bir sorumluluk veriyor.

    Bu vatan için gece gündüz çalışarak alın terlerini dökenlerin yanında olup karınca kararınca bir nebze destek verebilmek bizim de boynumuzun borcudur.

    -Dağın zirvesinden denize kadar onlardan soruluyor.

    Sayın Barış Saylak’ı anmışken, Bodrum’daki uzantısı Bodrum Tarım ve İlçe Müdürü Durmuş Çakır’da aynı ekolden.

    İkisinde de aynı gücü ve sinerjiyi gördüm. Sayın Durmuş Çakır’la bir gün yaptığımız sohbetimizde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün görevini tanımlarken, hiç unutamayacağım bir vurgu yaparak,” Dağın, zirvesinden denizin dibine kadar bizden sorulur” demişti.

    Hakikaten de Muğla’daki Sayın Barış Saylak ve Bodrum’daki uzantısı Sayın Durmuş Çakır, Muğla bölgesi için bir kazanç ve şanstır.

    Adeta kendilerini Muğla’ya adamış bu güzel insanları alkışlamamak elde değil.

    Kara da denizde her yerde Sayın Barış Saylak demişken, geçenlerde Bodrum’a gelerek deniz dibinde bırakılan balıkçı ağlarının temizlenmesinde de Başkomutan olarak bizzat görev almıştı.

    İşte masa başında oturmayıp, sahaya inen her bürokratın başımızın üzerinde yeri var.

    İşte bu ülke bu güzel insanlarla geleceğe emin adımlarla yürür.

    Siyasi kararlarla ne kadar ormanlarımız kesilip madenci holdinglere peşkeş çekilse de Muğla’daki dağların zirvesinden denizin dibine kadar çok başarılı hizmet veren değerlerinin olduğunu da bilmeliyiz. Onlara da sahip çıkmalıyız.

    Muğla’nın bu doğal dokusunu sahiplenen böyle güzel insanlara Stokholm’den Selam ve Saygılarımla…

    Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Mine Gültekin dedi ki:

      Çok Değerli Tandoğan Bey, yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Tarihin ilk Kadın Amirali 1. Artemisia’nın memleketi Bodrum’un cesur kadınlarından biri olarak Bağımsız İlk Kadın Belediye Başkan Adayı olarak 20 aydır yarımadanın tüm sokaklarını geziyorum halkı dinliyorum. Bodrum’da ALTYAPI SEFERBERLİĞİ İLAN EDECEĞİM Bodrum’un Hakkını Ankara’dan Söke Söke Alacağım. Saygılarımla. Mimar @mine_gultekin_baskan