Bodrum Gündem

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Akbelen’i Ziyaret Etti

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Akbelen’i ziyaret etti. Baş, İkizköylülerle birlikte katledilen ormandaki yasaklı kesim bölgesine girdi. Günlerdir içeride neler olduğunu bilmeyen yaşam savunucuları durumdan endişe ediyordu. Bölgede detaylı tespitler yapıldı, görüntüler alındı.

Bodrum Gündem Haber

Nöbet alanına dönen Erkan Baş ve direnişçiler, tespitlerini ve duygularını yaşam savunucularıyla paylaştı.

Erkan Baş, içeride duygulandıklarını paylaşarak, “Buraya emek veren, sahip çıkan herkese yürekten teşekkür etmek istiyorum. Sadece kendi toprağınız, kendi ormanınız, kendi doğanız için değil, bence Türkiye’deki ve hatta dünyadaki bütün insanlar için büyük bir direniş sergiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

İkizköy Direnişçisi Nejla Işık konuşmasında, “Alanın her yerini yürüyerek gezdik. 740 dönümlük arazinin büyük bir bölümü kesilmiş, katledilmiş, zeytinliklerin dalları kırılmış, içlerinden yol açılmış, ormanın her yerinden yol açılmış. Orada Zeytin Yasası ya da hiçbir hukuk işlemiyor.  Her yer jiletli telle çevrilmiş durumda. Kırıcı çalışıyor, kaya kırma işlemi yapılıyor. Öte yandan Akbelen’de halen yaşam devam ediyor. Toprağı duruyor, içindeki hayıtlar çiçek açmış duruyor, çamlar, fideler duruyor. Biz burayı teslim etmeyeceğiz. Bu nöbet, bu direniş devam edecek. Erkan Başkan’a teşekkür ediyorum. Onunla birlikte alanı gezdik. Mecliste de sesimizi duyurmayı sürdürecek” dedi.

Muğla programında ilk olarak Akbelen’i ziyaret eden, orada köylülerle ve yaşam savunucularıyla bir araya gelen Erkan Baş, sonrasında Türkiye İşçi Partisi’nin Datça ve Marmaris’teki ilçe binalarının açılışını gerçekleştirdi. Baş, 6 Eylül Çarşamba günü saat 19:00’da Köyceğiz Halk Buluşması’na katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.